Pentru clientii cu bani, si aici vorbim de minimum 50.000 de euro, Raiffeisen Bank ofera, incepand cu luna viitoare, un nou produs de trezorerie. Lansate in premiera pe piata romaneasca, depozitele structurate, cu optiune pe schimb valutar, ofera posibilitati de investire cu un randament mai mare decat al depozitelor clasice. Dar cum randamentele superioare implica si un risc mai mare, clientii trebuie sa stie ca sumele castigate pot fi, in cazul unor previziuni neindeplinite, mai mici decat cele oferite de depozitele clasice.

Optiunile pe curs sunt tranzactii la termen, prin care, pe baza unei prime, clientul si rezerva dreptul de a vinde sau cumpara o cantitate de valuta la un curs stabilit anterior. Avantajele oferite de aceste pariuri pe curs constau in faptul ca fiecare poate opta pentru asumarea unui risc valutar mai mare sau mai scazut, pentru maturitati care variaza intre o luna si un an, pentru garantarea sau nu a sumei investite, pentru un castig garantat sau nu. Depozitele au o scadenta cuprinsa ntre o luna si un an, iar exercitarea optiunii pe curs poate completa castigul obtinut din dobanda clasica.

In functie de succesul inregistrat, oficialii bancii nu exclud ca, in viitor, pragul minim care sa garanteze accesul la astfel de produse sa scada sub 50.000 de euro, in conditiile in care in tari precum Polonia, Cehia, Croatia sau Ungaria aceste produse au fost foarte bine primite. De precizat ca depozitele vor fi disponibile in lei, euro si dolari, optiunea de schimb urmarind evolutia raportului cursului de schimb dintre aceste monede.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »Citește și
Rapoartele de evaluare în scopul impozitării se pot depune până pe 30 iunie
Setari Cookie-uri