Populatia continua sa economiseasca, majorand in aprilie soldul depozitelor atat in lei, cat si in valuta, dar companiile reactioneaza la tendinta de apreciere a monedei nationale si isi muta plasamanetele din valuta in lei, potrivit datelor publicate de BNR.

Depozitele in lei ale gospodariilor populatiei au crescut cu 0,3%, pana la 65,84 miliarde lei, nivel cu 4,2% peste soldul din aprilie 2010 (-3,8% in termeni reali), anunta Mediafax.

Depozitele in lei ale persoanelor juridice (societati nefinanciare si institutii financiare nemonetare) au crescut cu 0,2%, la 44,75 miliarde lei.

Comparativ cu luna similara de anul trecut, depozitele in lei ale companiilor erau mai mari cu 3,6% (-4,3% in termeni reali).

Depozitele in valuta ale rezidentilor gospodarii ale populatiei si persoane juridice (societati nefinanciare si institutii financiare nemonetare), exprimate in lei, s-au diminuat cu 1%, pana la nivelul de 60,46 miliarde lei (exprimate in euro, depozitele in valuta au scazut cu 0,1%, pana la 14,83 miliarde euro).

Comparativ cu aceeasi luna a anului precedent, depozitele in valuta ale rezidentilor exprimate in lei au scazut cu 0,7 la suta (exprimate in euro, depozitele in valuta ale rezidentilor s-au majorat cu 0,6 la suta).

Depozitele in valuta ale gospodariilor populatiei exprimate in lei au crescut cu 2,5% (exprimate in euro, depozitele in valuta ale gospodariilor populatiei au crescut cu 3,8%).

Depozitele in valuta ale persoanelor juridice (societati nefinanciare si institutii financiare nemonetare) exprimate in lei s-au diminuat cu 5,8% (exprimate in euro, depozitele in valuta ale rezidentilor persoane juridice s-au redus cu 4,6%).


Mai multe articole din sectiunea Finante - Banci »Citeste si
BNR: Taxa pe active ar putea reduce profitabilitatea sistemului bancar