Pachetul propus de banca pentru pensionari cuprinde un cont curent cu card de debit atasat, comisioane zero la retragerile de numerar de la bancomatele BCR si pentru afisarea sumei disponibile pe card, precum si depozite cu dobanda preferentiala, potrivit unui comunicat transmis de Banca Comerciala Romania. Banca ofera un bonus de dobanda de 0.25% pentru depozitele constituite de catre pensionari.

“Conform analizelor noastre, peste 40% din pensionarii romani utilizeaza serviciile bancare. Din acestia, aproape 60% au un cont curent si peste 40% au si depozite. De asemenea, este evidenta cresterea numarului celor ce isi incaseaza pensia prin contul curent“, afirma Sorin Mititelu, director in cadrul departamentului de Retail din BCR.

Pentru a achizitiona pachetul Comod BCR, clientii trebuie sa vina in unitatile BCR cu cartea de identitate si talonul de pensie si sa solicite virarea pensiei in contul BCR.

“Peste 600.000 de pensionarii din Romania lucreaza cu BCR. Suntem lideri si chiar ne extindem cota de piata pe acest segment de clienti", a adaugat Mititelu. El a mentionat ca numarul clientilor BCR din segmentul pensionarilor a crescut cu 10% in primele trei luni din 2011.