Platforma multi-pay utilizata pentru transferurile sau platile desfasurate prin GlobalPAY este realizata in parteneriat cu Deutsche Bank si permite operatiuni in monede precum dolarul taivanez, yuanul chinezesc, rubla ruseasca, realul brazilian, tengele kazakhstanez, rupia indoneziana sau rupia indiana, informeaza Piraeus Bank.

Utilitatea noului serviciu este asigurata de faptul ca beneficiarului ii este suficient un cont in euro sau dolari pentru a putea realiza tranzactii in oricare dintre cele 120 de monede presetate in sistem.

Astfel, atat persoanele fizice cat si companiile pot transfera sau plati din contul de euro sau dolari sume de bani fara a mai fi necesara o operatiune suplimentara si distincta de schimb valutar sau un un cont curent in moneda pe care intentioneaza sa o transfere.

Citeste si:

Piraeus Bank mentioneaza ca produsul este lansat in contextul unor relatii comerciale puternice cu tarile non-euro si a volumului semnificativ de importuri din tari precum: Ungaria, China, Rusia, Polonia, Turcia, Bulgaria, Kazakstan, Cehia, India, Coreea, Brazilia, Suedia, Japonia, Taiwan sau Israel.

Aproximativ jumatate din importurile de 44 miliarde de euro cu primii 30 parteneri ai Romaniei provin din aceste tari non-euro.