"O prezenta noua pentru Romania la subscrieri a fost din partea Poloniei. Pietele traditionale, precum Germania si Austria, au fost relativ mai putin reprezentate la aceasta emisiune de eurobonduri", a declarat Cristian Popa, viceguvernatorul BNR.

Popa a precizat ca investitorii au fost interesati daca Romania va emite bonduri denominate in dolari, cumparatorii eurobondurilor romanesti provenind din SUA intr-o masura mult mai mare fata de alte emisiuni. Viceguvernatorul BNR a mentionat ca oportunitatea unor viitoare emisiuni de bonduri romanesti denominate in dolari se afla in analiza la Ministerul Finantelor Publice.

Romania a atras 1,5 miliarde euro din vanzarea de obligatiuni pe cinci ani la un randament de 5,29%, prin prima emisiune a programului MTN.

Guvernul a aprobat la mijlocul anului trecut un program de emisiuni MTN pe piata internationala pe o perioada de trei ani, cu un plafon maxim de 7 miliarde de euro. Societe Generale, alaturi de Erste Bank, sunt aranjorii selectati de catre Ministerul Finantelor pentru emisiunile din programul cadru de finantare.