Investitorii straini s-au aratat interesati de emisiunea Romaniei de eurobonduri, subscrieri realizand chiar si investitorii din Europa emergenta, in special cei din Polonia, a declarat Cristian Popa, viceguvernatorul Bancii Nationale a Romaniei. El a precizat ca investitorii si-au manifestat interesul si pentru o eventuala emisiune de bonduri denominate in dolari.

"O prezenta noua pentru Romania la subscrieri a fost din partea Poloniei. Pietele traditionale, precum Germania si Austria, au fost relativ mai putin reprezentate la aceasta emisiune de eurobonduri", a declarat Cristian Popa, viceguvernatorul BNR.

Popa a precizat ca investitorii au fost interesati daca Romania va emite bonduri denominate in dolari, cumparatorii eurobondurilor romanesti provenind din SUA intr-o masura mult mai mare fata de alte emisiuni. Viceguvernatorul BNR a mentionat ca oportunitatea unor viitoare emisiuni de bonduri romanesti denominate in dolari se afla in analiza la Ministerul Finantelor Publice.

Romania a atras 1,5 miliarde euro din vanzarea de obligatiuni pe cinci ani la un randament de 5,29%, prin prima emisiune a programului MTN.

Guvernul a aprobat la mijlocul anului trecut un program de emisiuni MTN pe piata internationala pe o perioada de trei ani, cu un plafon maxim de 7 miliarde de euro. Societe Generale, alaturi de Erste Bank, sunt aranjorii selectati de catre Ministerul Finantelor pentru emisiunile din programul cadru de finantare.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »Citește și
Euro ajunge la un nou MAXIM ISTORIC: a trecut de 4,8 lei
Setari Cookie-uri