Moneda nationala s-a mentinut pe apreciere usoara fata de euro in prima parte a sesiunii interbancare de marti, astfel ca BNR a anuntat un curs de referinta de 4,2410 lei/euro, cu 2,25 bani sub nivelul de luni.

In sesiunea precedenta, paritatea pentru euro a atins maximul din ultimele patru luni si jumatate, la 4,2635 lei/euro, conform Mediafax.

BNR a anuntat si pentru francul elvetian un curs in scadere cu 3,77 bani, la 3,5066 lei/franc, dupa ce luni paritatea oficiala s-a situat la recordul istoric, de 3,5396 lei/franc.

Leul s-a apreciat si in raport cu moneda americana, iar referinta a coborat la 2,9601 lei/dolar, de la 2,9978 lei/dolar.

Moneda nationala a deschis sesiunea de marti la cotatii in coborare, spre 4,24 lei/euro, dupa ce in sedinta precedenta leul a inregistrat corectii accentuate, pe fondul ingrijorarilor jucatorilor dupa amanarea transei catre Grecia.

In debut, bancile schimbau euro cu 4,2470 - 4,2510 lei, cotatii mai reduse decat cele de la finalul sesiunii anterioare, cand operatiunile se realizau la 4,2550 - 4,2570 lei/euro.

Primele tranzactii au dus cursul pana la un minim de 4,2370 lei/euro. Ulterior, cotatiile au mai urcat usor, iar in prima jumatate a sesiunii au ramas aproape de 4,24 lei/euro.

Valutele din regiune consemnau de asemenea aprecieri usoare, insa potrivit dealerilor jucatorii actioneaza precaut si vor urmari cu mare atentie toate stirile din Grecia, desi multi anticipeaza ca liderii europeni vor gasi o solutie pentru a salva statul de la intrarea in incapacitate de plata in luna iulie.

Dobanzile practicate de bancile comerciale pentru plasamentele cu scadenta la o zi au revenit aproape de nivelul de luni, la 2,67 - 3,17%, dupa ce dimineata se situau peste 3%, iar randamentele pentru sumele plasate la o saptamana au urcat usor, de la 3,41 - 3,91% la 3,69 - 4,19%.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri