Raiffeisen Bank ofera certificatul digital direct in sucursale

Raiffeisen Bank le ofera clientilor posibilitatea de a obtine certificatul digital de semnatura electronica direct de la unitatile bancii.

Clientii persoane juridice ai Raiffeisen Bank pot obtine certificatul digital de semnatura electronica direct de la unitatile bancii. Reprezentantii companiilor au nevoie doar de o copie a buletinului sau a cartii de identitate, iar la banca vor semna un contract pentru a obtine certificatul.

In maxim 5 zile lucratoare vor primi certificatul de semnatura electronica. Procedura simplificata oferita de Raiffeisen Bank aduce clientilor o economie de timp, intrucat procedura standard presupune mai multe formalitati si contactarea mai multor institutii.

Semnatura electronica poate fi folosita pentru orice document in format digital. Documentul electronic capata astfel valoarea unui document oficial clasic, semnat pe hartie. La accesarea fondurilor europene, de exemplu, semnatura electronica este o obligatie.

In Romania, in a doua jumatate a anului, contribuabilii vor putea folosi declaratii electronice (semnate digital) in relatia cu urmatoarele institutii: Agentia Nationala de Administrare Fiscala (ANAF), Inspectoratul Teritorial de Munca (ITM), Oficiul National al Registrului Comertului (ONRC), Monitorul Oficial, Depozitarul Central, Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare (CNVM), Casa de Asigurari de Sanatate (CAS), Comisia de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private (CSSP) si autoritatile contractante din cadrul Sistemului Electronic de Achizitii Publice (SEAP).


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »Setari Cookie-uri