Casa de licitatii Artmark a contractat un credit de 1 mil. euro, pe o durata de cinci ani, de la Millennium Bank, bani care urmeaza sa fie investiti in proiectele de dezvoltare a pietei locale de arta.

Incepand cu luna iunie, Casa de licitatii Artmark are o noua formula de actionariat, avocatului fondator Alexandru Baldea revenindu-i 80% din actiunile companiei, iar Manuelei Plapcianu, ex-CEO Bancpost, 20%, fondul elvetian de investitii asociat retragandu-se din actionariat.

“La trei ani de la inceperea activitatii Artmark, restituirea integrala a imprumutului obtinut de la fondul de investitii, deschide noi perspective atat in ceea ce priveste consolidarea modelelor de business actuale, dar mai ales directii noi de dezvoltare. Pentru aceasta, era nevoie de o noua finantare pe care am obtinut-o de la Millenium Bank”, declara Manuela Plapcianu, CEO Artmark.

Artmark a organizat pana in prezent peste 30 de licitatii de arta, care au pus in vanzare aproximativ 3.000 de opere de arta si obiecte de colectie. Astfel, vanzarile publice (prin licitatii de arta) ale Artmark au crescut de la 1,76 milioane de euro in 2009 la 5,5 milioane de euro in 2010 si 4,75 milioane de euro in primul semestru al anului 2011, intr-o piata a vanzarilor publice care s-a majorat de la aproximativ 3,7 milioane in 2009 la aproximativ 8,3 milioane euro in 2010, pentru ca in prima jumatate a anului 2011 sa se realizeze deja 6,6 milioane euro.

Anul acesta au fost stabilite mai multe recorduri de vanzari - de la suma totala a unei licitatii (1,6 mil. euroin Licitatia de Vara Artmark), pana la suma obtinuta pentru o opera de arta (“Fata cu margele rosii” semnata de Nicolae Grigorescu si adjudecata pentru 270.000 euro la Licitatia Artmark de Art-Nouveau si Romantism).

“Estimam ca, anul acesta, vanzarile publice de arta vor fi in jur de 14 milioane de euro. De asemenea, exista toate conditiile pentru ca in 2011 sa se stabileasca un nou record istoric pentru piata romaneasca de arta si anume trecerea peste pragul de 300.000 euro pentru achizitionarea unei opere de arta”, spune Manuela Plapcianu, CEO Artmark.

Cititi si Artmark, un sediu cu tablouri de 5 mil. euro


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Finante - Banci »Citeste si
[FOTO] Fostul sediu al liceului "Nicolae Tonitza", scos la vanzare