Interamerican isi majoreaza capitalul

Actionarii Interamerican Romania vor discuta, la 13 februarie, majorarea capitalului social al companiei cu 1,7 milioane de euro, prin aport in numerar, potrivit unui anunt al asiguratorului. "Infuzia de capital are ca scop dezvoltarea retelei de vanzari si cresterea numarului de parteneriate cu diversi furnizori de servicii medicale", a declarat, miercuri, agentiei Mediafax, directorul financiar al Interamerican Romania, Emilia Bunea.

In prezent, compania are un capital social de 38,89 milioane de lei. Anul trecut, societatea si-a majorat de doua ori capitalul social, in valoare totala de 6,23 milioane de euro. Interamerican a incheiat anul 2004 cu prime subscrise de 47,19 milioane lei si pierderi de 4,59 milioane de lei.

In privinta rezultatelor aferente anului 2005, Bunea a afirmat doar ca, potrivit datelor preliminare, societatea a incheiat exercitiul financiar cu un rezultat negativ, in timp ce primele subscrise pe ambele grupe de asigurari (generale si de viata) au crescut. Compania a intrat pe piata romaneasca in anul 1995, ca subsidiara a grupului financiar elen Interamerican, care a detinut pachetul majoritar de actiuni. Grupul elen a fost preluat, in anul 2001, de Eureko Group BV, unul dintre cele mai importante grupuri financiare din Europa, valoarea tranzactiei depasind doua miliarde de dolari.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »Setari Cookie-uri