Bancile au subscris in total titluri de 1,328 miliarde lei, peste valoarea indicativa, de 700 milioane lei, informeaza Mediafax.

Unii dealeri se asteptau la un randament mediu in crestere, avand in vedere nivelul randamentelor la care sunt cotate acest tip de instrumente pe piata secundara si contextul international, care a dus la majorarea costurilor de finantare.

"In primul rand au urcat dobanzile pe termen scurt, iar pe plan extern au crescut randamentele cerute statelor la emisiuni de titluri de stat. Totodata, pe piata secundara randamentele au crescut si ele, insa nu prea se fac tranzactii", a afirmat un dealer.

Un randament mai mare decat cel acceptat marti, tot pentru certificate la un an, a fost acordat la 20 iunie, cand Finantele au vandut titluri cu scadenta la un an de aproape 1,4 miliarde lei, cu un randament de 6,65%.

Citeste si:

Ministerul Finantelor Publice a anuntat ca vrea sa imprumute in luna august patru miliarde de lei prin emisiuni de titluri de stat pe piata interna, aceeasi valoare fiind prevazuta si in programul aferent lunii iulie, desi suma imprumutata a fost mai mare.

Urmatoarea licitatie este programata joi, cand Trezoreria vrea sa vanda obligatiuni cu maturitate la trei ani de 600 milioane lei.

Pe piata locala, Finantele au angajat de la inceputul anului imprumuturi de 36,02 miliarde lei prin emisiuni de obligatiuni si certificate de trezorerie.