Solutia, denumita Pachetul pentru agricultori, se adreseaza intreprinzatorilor agricoli care doresc sa apeleze la Programul Rabla pentru Tractoare, la care banca percepe o dobanda de 7,9% pe an, variabila in functie de EURIBOR 3M si avans incepand de la 15%. BCR ofera, in plus, 6 luni asigurare gratuita pentru utilajele agricole, prin BCR Asigurari.

In aceasta perioada a anului, principalele nevoi ale micilor fermieri sunt legate de finantarea achizitiilor de seminte, motorina, ingrasaminte, etc. Am creat o oferta care cuprinde finantare in leasing pentru utilajele agricole, credite pentru capitalul de lucru, pentru investitii, precum si depozite, operatiuni si asigurari. In mod special, credem ca acum este momentul ca micii fermieri sa scape de utilajele vechi si sa isi achizitioneze masini agricole performante, a declarat Melania Mirea, responsabil afaceri si produse pentru microintreprinderi in cadrul BCR.

In cadrul ofertei BCR, creditele au o structura de garantii, axata pe garantiile acordate de fondurile de garantare si pe echipamente, inclusiv cele achizitionate din credit. Depozitele in lei beneficiaza de un bonus de 0.25% la dobanda iar pretul pentru asigurarea culturilor, a bunurilor sau a întreruperii activitatii este redus cu 5%.

Citeste si:

BCR a finantat in campania agricola de primavara, microintreprinderi din principalele zone agricole ale tarii, indeosebi din jumatatea sudica a Romaniei, care concentreaza mari suprafete agricole. Majoritatea imprumuturilor acordate au fost pentru finantarea capitalului de lucru, valoarea medie a unui credit fiind de circa 125.000 lei. Majoritatea clientilor care au aplicat pentru finantare au avut o cifra de afaceri de circa 200.000 euro.

BCR, membra a grupului austriac Erste, are o retea de peste 2.000 de bancomate si peste 18.000 de POS-uri.