Subsidiara din Romania a fost cea mai grea problema a negocierilor pentru preluarea Volksbank International de la grupul Volksbank, a afirmat Gorkow intr-un interviu publicat de cotidianul austriac WirtschaftsBlatt cu titlul "Romania a parut a fi prea dificila".

"Initial ar fi trebuit sa fie preluat grupul Volksbank International in intregime, inclusiv subsidiara romaneasca. A devenit clar pentru noi ca este un portofoliu foarte dificil din cauza volumului mare de imprumuturi in franci. Adaugand si conditiile economice dificile din Romania, am decis sa excludem subsidiara din tranzactie", a spus oficialul Sberbank.

Viena este analizata ca locatie pentru noul sediu al operatiunilor Sberbank din Europa Centrala si de Est, a adaugat el.

Volksbank Romania va fi repozitionata
in urmatorii doi-trei ani, dupa care va fi vanduta, a anuntat, joi, grupul austriac Volksbank, dupa semnarea unui acord final pentru vanzarea Volksbank International, fara operatiunile din Romania, catre banca de stat Sberbank, cea mai mare din Rusia.

Grupul bancar Sberbank, din Rusia, a semnat acordul final cu actionarii Volksbank International (VBI) privind achizitia institutiei de credit, cu exceptia operatiunilor din Romania, pentru 585-645 milioane de euro, pretul final urmand sa fie stabilit in functie de rezultatele din acest an.