„Per total Europa de Est functioneaza foarte bine. In realitate exista doar o singura problema si aceea e Ungaria”, a afirmat Stepic, intr-un interviu acordat ziarului austriac Wirtschaftsblatt, potrivit marketwatch.com.

Acesta a spus ca legislatia din Ungaria, care prevede ca cei care s-au imprumutat in franci elvetieni sa plateasca o rata de schimb fixa si nu in functie de evolutia pietei, va aduce pierderi de 100 milioane euro subsidiarei Raiffeisen. Stepic nu a putut estima cat din aceasta suma va fi provizionata in acest an.

Spre deosebire de concurenta Erste Group Bank AG, Raiffeisen nu trebuie sa amortizeze fondul comercial din Romania si Ungaria, intrucat la momentul intrarii pe cele doua piete nu a inregistrat fond comercial.

Citeste si:

Presedintele grupului Raiffeisen ca discutiile privind recapitalizarile bancilor europene sunt contraproductive.

„Cum poate o banca sa aduca mai mult capital?”, a intrebat Stepic, adugand ca o discutie cu privire la majorari de capital ar trebui sa aiba loc numai cand economia isi revine.

Acesta a mentionat ca atunci cand reglementatorul solicita mai mult capital, iar bancile nu pot sa il ofere, primul lucru pe care institutiile financiare il vor face este sa restrictioneze creditele.