ä╬n primul trimestru vom depŃ║i totalul tranzac■iilor din 2005ö, declarŃ pre║edintele bursei din Sibiu, citat intr-un comunicat de presa al institutiei.

SŃptŃmÔna trecutŃ ţn pia■a la termen de la Sibiu au fost tranzac■ionate circa 73.000 de contracte futures ║i op■iuni, numŃrul pozi■iilor deschise apropiindu-se de pragul de 147.000.

Aceasta a fost o continuare a evolu■iei din februarie, cÔnd au fost tranzac■ionate peste 288.000 contacte futures ║i op■iuni, stabilindu-se un nou maxim de lichiditate, media zilnicŃ fiind de 14.400. ╬n ceea ce prive║te lichiditatea, ea s-a ridicat la aproape 150 milioane euro.
äPozi■ia BMFM Sibiu ţn cadrul pie■ei de capital a fost confirmatŃ de rezultatele excelente din februarie, ţnregistrÔndu-se o cre║tere de zece ori fa■Ń de perioada similarŃ a anului trecut ║i de 77% comparativ cu totalul din 2005. Aceste cifre ne ţndreptŃ■esc sŃ credem cŃ ţn primul trimestru vom depŃ║i totalul tranzac■iilor din 2005ö, a declarat pre║edintele bursei, dl Teodor Ancu■a.

ä╬n februarie, nehotŃrÔrea de pe pia■a de capital, care a avut ca efect volume mai mici de tranzac■ionare, a avut drept consecin■Ń deplasarea speculatorilor cŃtre bursa sibianŃ, unde au putut ob■ine randamente mai bune, generand totodatŃ o lichiditate crescutŃ, a afirmat Bogdan Ungureanu, broker la BT Securities S.A. Au existat a║adar numeroase zile cÔnd am putut fi martorii, pentru anumite titluri, a unor volume egale sau chiar mai mari pe pia■a sibianŃ ţn raport cu cele de pe pia■a spotö.

Euro, cotat la 3,46 in iunie

Raportul euro/leu cu scaden■a la finele lunii a ţnceput sŃptŃmÔna la pre■uri de 3,4901 ľ 3,5 lei, pÔnŃ la finalul ei fluctuÔnd ţntre 3,47 ║i 3,4840 lei.

Pentru jumŃtatea anului euro a coborÔt pÔnŃ la un minim de 3,46 lei, maximul sŃptŃmÔnii fiind de 3,5 lei.

Raportul dolar/leu a avut o evolu■ie descendentŃ, pre■ul de cotare coborÔnd de la 2,94 la 2,9051 lei, pentru finele lunii, ţn timp ce pentru iunie el a stagnat la 2,97 lei.

Paritatea euro/dolar a fost tranzac■ionatŃ pentru martie la pre■uri futures cuprinse ţntre 1,1885 ║i 1,2005 dolari, scaden■Ń pentru care cumpŃrŃtorii de op■iuni CALL nu cred cŃ euro va mai scŃdea sub pragul de 1,18 dolari, iar pentru jumŃtatea anului ţntre 1,19 ║i 1,2040 dolari.
Aboneaz─â-te pe
9news.ro Promo

Calculator Salariu: Afl─â c├ó╚Ťi bani prime╚Öti ├«n m├ón─â ├«n func╚Ťie de salariul brut ┬╗

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat ├«n 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari juc─âtori din industria rom├óneasc─â de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezen╚Ť─â pe pia╚Ťa media, ne-am propus s─â fim o surs─â de inspira╚Ťie pentru mediul de business, dar ╚Öi un canal de educa╚Ťie pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiar─â.├Än plus, Wall-Street.ro are o experien╚Ť─â de 10 ani ├«n organizarea de evenimente B2B, timp ├«n care a sus╚Ťinut peste 100 de conferin╚Ťe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&s─ân─âtate sau imobiliare. Astfel, am reu╚Öit s─â avem o acoperire complet─â - online ╚Öi offline - pentru tot ce ├«nseamn─â business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:Mai multe articole din sec╚Ťiunea Finan╚Ťe - B─ânci »


Setari Cookie-uri