Peste 200.000 de romani au calculat cat ii costa asigurarea obligatorie de raspundere civila a autovehiculelor on-line, utilizand serviciile portalului Asigura.ro in primele 3 luni ale anului 2012, majoritatea acestora fiind din Capitala.
La nivelul pietei online, asigurarile RCA detin o pondere de 85% in totalul politelor, se mai arata intr-o analiza realizata de Netrisk Romania, compania care administreaza portalul Asigura.ro.

Ca si distributie geografica, unul din cinci romani care si-a incheiat in primul trimestru al anului in curs o asigurare RCA on-line, pe Asigura.ro, este din Bucuresti: “21% dintre clientii nostri sunt din capitala, aceasta fiind urmata de judetele Cluj, Timis, Iasi, Brasov si Prahova”, declara Razvan Pavel (foto), directorul general al Netrisk Romania.

Dispersia geografica a celor care si-au incheiat asigurari on-line se suprapune si cu nivelul dezvoltarii economice din judetele respective. Ca si structura de varsta insa, vorbim in proportie de 62% de oameni intre 23-42 de ani, in timp ce doar 29% dintre acestia au intre 43-62 de ani, ceea ce reflecta si profilul utilizatorului de Internet din Romania.

“Suntem incantati de numarul mare al romanilor care utilizeaza platforma noastra pentru calculul si incheierea politelor RCA. Tocmai de aceea, am decis ca in luna aprilie anul curent sa lansam, in premiera, cel putin un nou produs de asigurare. Vom deveni astfel singurul magazin on-line cu servicii de asigurare integrate din Romania”, concluzioneaza oficialul Netrisk Romania.

Wall-Street.ro
, cel mai citit cotidian online de business din Romania, in parteneriat cu portalul Asigura.ro, administrat de Netrisk Broker de Asigurare, a lansat recent un serviciu online destinat asigurarilor de raspundere civila auto (RCA), accesibil pe sectiunea asigurari.wall-street.ro/rca.

Accesand serviciul online asigurari.wall-street.ro/rca, realizat in parteneriat cu Netrisk, cititorii wall-street.ro au posibilitatea de a compara tarifele practicate de 10 companii de asigurare si pot astfel alege polita RCA potrivita, urmand ca livrarea sa fie realizata gratuit acasa sau la birou.

Portalul Asigura.ro este operat de catre Netrisk Romania, subsidiara a companiei Netrisk.hu, cel mai mare broker online de asigurari din Ungaria. Netrisk.hu este, totodata, si cel mai mare broker traditional de asigurari auto din Ungaria, avand peste 800.000 de clienti.

Compania este detinuta de Enterprise Investors, un puternic fond de investitii cu participatii importante in peste 120 de proiecte din Europa Centrala si de Est.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Marius Alexandru Stanciu
Absolvent al Facultatii de Economie din cadrul Academiei de Studii Economice din Bucuresti si al unui program de Master, cu specializarea Economie Europeana, sustinut in aceeasi institutie, Marius Alexandru Stanciu dispune de o experienta jurnalistica de peste 12 ani, dobandita in cadrul redactiei Wall-Street.ro si acopera din punct de vedere editorial evenimente si interviuri din piata imobiliara, piata asigurarilor si pensii private.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri