Romanian International Bank (R.I.B.) si Fondul National de Garantare a Creditelor pentru intreprinderi Mici si Mijlocii( F.N.G.C.I.M.M) au incheiat la inceputul lunii martie conventia de finantare-garantare a IMM-urilor informeaza un comunicat al bancii
Pe baza acestei conventii RIB finanteaza 60% din valoarea creditului, iar FNGIMM 40%. Fondul garanteaza integral creditul acordat, urmand ca beneficiarul creditului sa constituie garantii imobiliare si mobiliare. Conditiile de eligibilitate sunt cele stabilite prin reglementarile bancii, agreate si de FNGCIMM.

Incheiarea acestui parteneriat vine sa confirme strategia bancii de orientare catre segmentul IMM, categorie cheie de clienti pentru RIB si a carui dezvoltare doreste sa o sprijine afirma presedintele Romanian International Bank, Ion Nitu.

Romanian International Bank este o banca cu un capital majoritar american, avand ca actionar principal familia Daniel Roberts, actionarul majoritar al bancii americane, Merchants Bank of California. Banca se afla pe piata din anul 1998 si opereaza in acest moment prin 20 sucursale, aflate in Bucuresti(8) si in tara, aflandu-se intr-un amplu proces de dezvoltare a retelei de unitati.

Strategia de dezvoltare a bancii prevede ca in anul 2007 banca sa opereze printr-o retea teritoriala de 33 de unitati, extindere ce va fi sustinuta si prin dezvoltarea si imbunatatirea produselor si serviciilor.

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »Citește și
Cum pot firmele să ia credit cu dobândă zero și garanții de stat
Setari Cookie-uri