Simona Mihaela Ditescu (foto) a plecat de la conducerea BCR Pensii, al saselea jucator din piata pensiilor private obligatorii in functie de numarul de participanti, urmand ca pana la finalul zilei sa fie notificata decizia de preluare a mandatului de catre un nou CEO, au declarat, pentru wall-street.ro, surse apropiate administratorului.
Aceleasi surse il mentioneaza drept cel mai probabil succesor al Simonei Ditescu, fost presedinte al Directoratului si de director general al BCR Pensii Societate de Administrare a Fondurilor de Pensii Private, pe Dragos Neacsu, actualul presedintele al Erste Asset Management.

Simona Ditescu a preluat functia de CEO si presedinte al Directorului BCR Pensii in luna mai a anului 2007, venind in cadrul grupului in calitatea de fost Credit Policy Officer la ABN Amro Bank.

Contactati de wall-street.ro, Dragos Neacsu a declarat ca nu exista inca o decizie oficiala cu privire la noul CEO al BCR Pensii, in timp ce Simona Ditescu avea telefonul inchis.

Recent, trei directori ai BCR Pensii au fost amendati de catre Comisia de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private (CSSPP) cu amenzi in valoare totala de 16.000 de lei, pentru mai multe incalcari ale legislatiei in domeniu, potrivit Buletinului lunar pe aprilie al CSSPP. Societatea a primit, de asemenea, un avertisment scris.

Fostul directorul general al BCR Pensii, Simona Ditescu, a primit o amenda de 7.000 de lei, iar directorii executivi Cristian Vasile si Corneliu Milea au fost sanctionati cu amenzi de 5.000, respectiv 4.000 de lei. Cele mai multe dintre incalcarile de legislatie se refera la nerespectarea unor termene si proceduri de raportare sau a altor aspecte de natura birocratica.

Fondul de pensii administrat privat BCR (Pilon II), cu active de peste 432 milioane de lei, a a trecut pragul de 400.000 participanti, la sfarsitul lunii martie din acest an, ceea ce reprezinta o pondere de peste 7% din numarul total de persoane inscrise la un fond de pensii obligatorii.





Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Marius Alexandru Stanciu
Absolvent al Facultatii de Economie din cadrul Academiei de Studii Economice din Bucuresti si al unui program de Master, cu specializarea Economie Europeana, sustinut in aceeasi institutie, Marius Alexandru Stanciu dispune de o experienta jurnalistica de peste 12 ani, dobandita in cadrul redactiei Wall-Street.ro si acopera din punct de vedere editorial evenimente si interviuri din piata imobiliara, piata asigurarilor si pensii private.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri