Directorul general al Garanti Grup Romania, Murat Atay, a fost numit la conducerea Garanti Mortgage Turcia, iar locul sau va fi preluat de Ufuk Tandoğan, bancher care activeaza de 25 de ani in Garanti Turcia, potrivit unui anunt al bancii.
Tandoğan isi va incepe mandatul odata cu finalizarea procedurilor legate de aceasta numire si obtinerea aprobarii BNR, scrie Mediafax.

Noul director general al Garanti Romania a activat in cadrul Garanti Turcia pentru aproape 25 de ani si are experienta bancara atat in domeniul comercial, cat si in cel al creditarii. Din 2006, el detine functia de Senior Vicepresident - Commercial and Corporate Credits. De asemenea, a fost membru in Consiliul de Administratie al Biroului de Credit din Turcia si al Garanti Mortgage Turcia. Nascut in 1963, Ufuk Tandoğan a absolvit Universitatea de Economie si Stiinte Administrative din Uludag, este casatorit si are un copil.

"Garanti Romania a inregistrat o crestere semnificativa pe parcursul celor patru ani de mandat ai lui Murat Atay, in ciuda conditiilor economice precare. Unele dintre cele mai importante realizari inregistrate in aceasta perioada sunt dezvoltarea Garanti Bank ca o banca universala, obtinerea licentei de la BNR si trecerea de la statutul de sucursala a unei banci straine la cel de banca locala, achizitia celor trei institutii financiare nebancare - Garanti Leasing, Garanti Credite de Consum si Garanti Credite Ipotecare - de la GE Money si integrarea acestora cu succes in Grupul Garanti Romania, plasarea Garanti Bank pe locul 13 de la locul 27 in clasamentul bancilor care activeaza pe piata locala dupa active, precum si trecerea pe profit pentru toate cele patru entitati din cadrul Grupului", se arata intr-un comunicat remis de banca agentiei Mediafax.

La finele anului trecut, Turkiye Garanti Bankasi a majorat cu 18 milioane de euro capitalul social al Garanti Bank, pentru a sustine operatiunile de dezvoltare ale subsidiarei din Romania. Anterior majorarii, banca avea un capital social de 870 de milioane de lei (204 milioane de euro).

Toate cele patru companii din cadrul Garanti Group Romania au avut profit la sfarsitul anului 2011 - Garanti Bank 3,1 milioane de euro castig net, Garanti Credite Ipotecare 2 milioane euro, Garanti Credite de Consum 1,7 milioane euro si Garanti Leasing 1,5 milioane euro.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri