Tendinta de relaxare pe piata de capital, dupa Sarbatorile de Pasti, s-a facut simtita si pe piata la termen din Sibiu, unde s-a inregistrat o tendinta de revenire a lichiditatii, jucatorii dovedind un apetit crescut pentru diferite strategii de investitie, informeaza bursa Monetar-Financiara si de Marfuri din Sibiu.
"In conditiile tendintei de relaxare pe piata de capital, simtita in ultima perioada si la Sibiu, am avut parte de un volum diminuat al tranzactiilor. Daca marti si miercuri, investitorii pareau oarecum entuziasmati, sperand intr-o reanimare a bursei, cotatiile urcand destul de semnificativ, ziua de joi a readus o atmosfera de relaxare. intrucat mare parte a emitentilor au convocat AGA in perioada respectiva, investitorii au preferat sa ia pozitii de stand by", a explicat Mirabela Coos, de la SSIF Broker Cluj.

Cel mai mare interes "graviteaza" in jurul SIF-urilor, indeosebi SIF 3 Transilvania, unul dintre cele mai lichide derivate de pe piata futures, dupa cum indica volumul din aprilie.

"Investitorii asteptau rezultatele AGA la SIF Transilvania si SIF Banat-Crisana, cu precadere informatiile privind constituirea cvorumului necesar aprobarii majorarii de capital social. Acest gen de informatie (in cazul in care se va realiza majorarea) poate restabili trendul de crestere al preturilor, care a fost intrerupt in ultimele 2 luni", a explicat Coos.

In perioada urmatoare, lichiditatea din piata sibiana va depinde, in mare masura de informatiile de pe piata, in urma carora investitorii vor adopta pozitii mai bine definite, in functie de asteptari. O importanta maxima o vor avea publicarea rezultatelor financiare pe primul trimestru si a datelor de referinta/inregistrare aprobate in AGA sau AGEA.

Tendinta de tatonare din piata nu va disparea insa brusc, efectele Ordonantei 41/2005 asupra SIF-urilor fiind inca vii la nivelul procedurii sale de aplicare. Mai mult, acesteia i se adauga si efectele modalitatilor de vanzare catre angajati a pachetului de opt la suta din actiunile SNP. De aceea, "cuvantul de ordine este "prudenta", recomandabil fiind ca adoptarea unei pozitii sa se faca treptat, prin acumulari pe nivele de pret, stabilirea de targeturi pentru iesire bine delimitate, precum si utilizarea de ordine Stop loss", a incheiat Coos.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri