BRD Sogelease IFN, filiala de leasing financiar a BRD - Groupe Societe Generale, a acordat anul trecut finantari in valoare totala de 92 milioane euro, in crestere cu 11% comparativ cu 2011, si a incheiat un numar de 1.890 contracte de leasing.

Rezultatele inregistrate in 2012 au consolidat pozitia BRD Sogelease pe piata de leasing, compania ocupand locul doi in topul firmelor de leasing afiliate sistemului bancar, fata de locul cinci in 2011.

Ponderea cea mai mare, de 58,4% din totalul finantarilor, apartine sectorului auto, acesta avand o contributie importanta in totalul finantarilor pe piata de leasing din Romania in 2012, urmata de finantarile destinate echipamentelor, cu 40,6%.

O crestere semnificativa s-a inregistrat in finantarea echipamentelor, cu 30% comparativ cu 2011, in special pe echipamentele de constructii, dar si in privinta celor destinate industriei prelucratoare. Cea mai puternica scadere s-a resimtit in finantarile acordate sectorului imobiliar, in stransa corelatie cu evolutia pietei pe acest segment de activitate.

"2012 a fost un an satisfacator. Am reusit continuarea trendului ascedent din 2011, de crestere a cifrei de afaceri, si am inregistrat un rezultat financiar net pozitiv. Pe partea de recuperare a creantelor am reusit imbunatatirea numarului de zile de intarziere inca din faza de recuperare amiabila", a declarat Vorles Morlot (foto), directorul general al BRD Sogelease.

Pentru anul 2013, BRD Sogelease isi propune o crestere a valorii bunurilor finantate, in linie cu cresterea inregistrata in 2012, in contextul unui mediu economico-social inca instabil si imprevizibil.

"Investitorii par sa astepte momentul optim pentru demararea proiectelor de investitii propuse. In acelasi timp, 2013 va insemna eficientizarea costurilor si obtinerea unor marje de profit adecvate", a mai declarat directorul general al BRD Sogelease.

Pe langa contextul macroeconomic dificil, anul 2013 aduce importante modificari de ordin legislativ cu impact semnificativ asupra activitatii de leasing din Romania, respectiv adoptarea si implementarea timbrului de mediu pentru autoturisme, aplicarea noului Cod de Procedura Civila, precum si liniile directoare transmise de BNR cu privire la majorarea ponderii finantarilor acordate in moneda nationala (Regulamentul BNR nr. 17/2012).

Filiala a BRD – Groupe Societe Generale, BRD Sogelease este membru fondator al Asociatiei de Leasing si Servicii Financiare Nebancare (ALB). ALB numara in prezent 28 de societati de leasing si 6 societati de credit de consum, ce reprezinta grupuri financiare nebancare de renume si cu reprezentare internationala.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Finante - Banci »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si