Pierderile inainte de taxe ale Alpha Bank in Romania au crescut in primul trimestru de peste doua ori, de la 5,3 milioane de euro in primele trei luni ale anului trecut la 12,6 milioane de euro in acest an, potrivit rezultatelor anuntate de banca elena, citate de Mediafax.
Provizioanele au urcat cu 39,7%, la 26,5 milioane de euro, in timp ce cheltuielile operationale au avut un avans usor mai rapid decat veniturile.
Astfel, cheltuielile operationale au crescut cu 6,5%, la 21,8 milioane de euro, in timp ce venitul operational al bancii a inregistrat un avans de 4,5%, la 35,6 milioane de euro, se arata in raportul Alpha Bank.

Cota Alpha Bank pe piata creditelor din Romania se situeaza la 5,9%, iar rata imprumuturilor neperformante de 13,6%.

Creditele, in stagnare

Soldul creditelor a stagnat fata de decembrie la 3 miliarde de euro, dar se afla in scadere cu 6,3% comparativ cu martie anul trecut. Depozitele au avansat de la 1,24 miliarde de euro la sfarsitul anului trecut la 1,36 miliarde de euro. Depozitele se afla cu 12% peste nivelul raportat la sfarsitul primului trimestru din 2012.

Pe segmentul ipotecar, soldul creditelor a coborat fata de martie cu 11%, la 777 milioane de euro, in timp ce pe credite de consum banca a consemnat un avans de 48%, la 344 milioane de euro. Imprumuturile pentru companii au coborat comparativ cu acelasi trimestru al anului trecut cu 10,2%, la 1,91 miliarde de euro.

In decembrie, Alpha Bank vea pe piata locala un sold de 903 milioane de euro pe imprumuturi ipotecare, 204 milioane de euro pe credite de consum si 1,92 miliarde de euro pe credite pentru companii.

Alpha Bank are in Romania 2.087 de angajati si 150 de sucursale. Pentru anul trecut, Alpha a raportat o pierdere inainte de taxe pe Romania de 22 de milioane de euro.

Grupul Alpha Bank detine in Romania institutia de credit cu acelasi nume, Alpha Leasing, Alpha Finance, Alpha Insurance Brokers si Alpha Advisory.



Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri