Moneda nationala s-a depreciat usor in prima parte a sesiunii interbancare de miercuri, astfel ca Banca Nationala a Romaniei (BNR) a publicat un curs de referinta in crestere cu 0,33 bani, la 4,3344 lei/euro.

In sesiunea precedenta, cursul a fost de 4,3311 lei/euro, conform Mediafax.

Cursul de referinta pentru dolarul american a urcat cu 3,07 bani, la 3,3630 lei/dolar, in timp ce rata pentru francul elvetian a scazut la 3,4702 lei/franc.

La deschidere, bancile au cotat euro la 4,3315 - 4,3335 lei, foarte aproape de nivelul de la inchiderea sesiunii precedente. In prima parte a sesiunii, cursul a fost stabil, iar la jumatatea sesiunii schimburile se realizau in jurul nivelului de 4,3350 lei/euro.

"Credem ca deprecierea monedei locale va fi limitata astazi (miercuri, n.r), in asteptarea unor posibile intrari de capitaluri straine la licitatia de titluri de stat pe trei ani de joi", potrivit unui raport ING Bank transmis miercuri dimineata.

Dobanzile afisate miercuri de bancile comerciale pentru depozitele atrase (ROBID) si plasate (ROBOR) pe termen de o zi se situeaza la 2,76 - 3,26% pe an. In acelasi timp, randamentele pentru depozitele pe termen de o saptamana se plaseaza in intervalul 2,89 - 3,39% pe an.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Finante - Banci »Citeste si
Curs valutar BNR astazi, 27 septembrie: leul, in cadere fata de dolar