Intesa Sanpaolo Bank a incheiat primul semestru cu un profit net de 500.000 de lei, dupa ce la trei luni a raportat un castig de 4 milioane de lei. Profitul operational a crescut cu aproape 40%, de la 30 milioane lei in primul semestru din 2012 la peste 41 milioane lei in primele sase luni din acest an.

"La acest rezultat favorabil au contribuit pe de o parte cresterea veniturilor cu 2%, la 107 milioane lei, cat si scaderea costurilor operationale cu peste 12% fata de aceeasi perioada a anului trecut, pana la 65 milioane lei", se arata intr-un comunicat transmis de banca, citat de Mediafax.

De asemenea, impactul provizioanelor asupra rezultatului net al bancii a scazut de la 114 milioane lei la 41 milioane lei in prima jumatate a acestui an.
In ceea ce priveste volumele, portofoliul de credite al bancii a urcat cu 4% fata de iunie 2012, la 4,16 miliarde de lei, iar depozitele cu aproximativ 20%, la 2,66 miliarde de lei.

Activele nete ale bancii, dupa scaderea provizioanelor si amortizarilor, s-au mentinut la 5 miliarde lei.

Grupul italian Intesa Sanpaolo a finalizat anul trecut fuziunea subsidiarelor bancare din Romania - IntesaSanpaolo Bank si CR Firenze.

In prezent, reteaua Intesa Sanpaolo Bank din Romania numara 78 de unitati.

Grupul italian este prezent in Europa Centrala si de Est, in Orientul Mijlociu si in Africa de Nord, cu peste 1.500 de unitati si 8,3 milioane clienti in 12 tari din regiune.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Finante - Banci »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Libra Internet Bank, profit net de 91 mil. de lei dupa primele 9 luni