Un client care a falsificat termenii unui contract bancar pentru obtinerea unui credit nelimitat fara dobanda a decis sa dea in judecata institutia financiara pentru incalcarea detaliilor contractuale propuse de el, informeaza Telegraph.co.uk.

Rusul Dmitry Argarkov, 42 de ani, nu a fost multimit de conditiile impuse de Tinkoff Credit Systems pentru obtinerea unui card de credit astfel incat a scanat documentul trimis de banca pe calculatorul sau si a facut cateva modificari in favoarea sa - credit nelimitat, fara dobanda si posibilitatea de a nu plati bancii penalitati sau alte taxe.

De asemenea, el a mentionat in document faptul ca poate da in judecata banca ori de cate ori institutia nu respecta termenii contractuali impusi de el pentru suma de 683 de euro. In plus, clientul putea actiona in judecata banca in cazul in care aceasta suspenda contractul falsificat, pretinzand alti 135 de euro.

Mai grav, banca a semnat contractul trimis de Argarkov returnandu-l clientului impreuna cu acel card de credit.

Dupa doi ani Tinkoff Credit Systems a decis sa incheie contractul de credit intrucat Argarkov nu isi achitase ratele. Ulterior banca l-a actionat in judecata pe client pentru suma de 1052 de euro, reprezentand penalitati si alte taxe.

Cu toate acestea, judecatorii au hotarat ca Argarkov trebuie sa plateasca bancii doar rata restanta a creditului, respectiv 431 euro.

"Au semnat documentul fara a-l analiza. Nu l-au citit, e greseala lor. Creditul era nelimitat, clientul poate isi dorea sa cumpere la un moment dat o insula in Malaezia si banca trebuia sa se conformeze", a spus un judecator.

Mai mult, clientul a dat in judecata la randul sau Tinkoff Credit Systems pentru suma de 546.000 euro pentru nerespectarea termenilor contractuali.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Finante - Banci »Citeste si
Trei indivizi au obtinut credite cu acte false