ING Asigurari de Viata a subscris, in primele noua luni, prime de 408,2 milioane de lei, cu numai 0,2% mai mult fata de rezultatul consemnat in perioada ianuarie-septembrie 2012, iar profitul brut a urcat cu 500.000 lei, la 13,6 milioane de lei, a anuntat compania.

In perioada analizata, asiguratorul a platit clientilor indemnizatii pentru evenimente asigurate si contracte ajunse la maturitate de aproape 86 milioane de lei, in crestere cu 25% comparativ cu aceeasi perioada a anului precedent, noteaza Mediafax.

"77% din aceasta suma, respectiv 66,4 milioane lei, este reprezentata de beneficii platite clientilor pentru contracte ajunse la maturitate", se spune intr-un comunicat al asiguratorului.

Valoarea activelor financiare in administrare a atins 2,3 miliarde de lei la sfarsitul lunii septembrie, cu 9% mai mult fata de aceeasi perioada a anului precedent.

Portofoliul de asigurari incheiate in primele noua luni este cu 6% mai mare fata de cel realizat in perioada similara din 2012.

Citeste si:
ING Asigurari de Viata: crestere cu 9% a primelor in 2014
ING Asigurari de Viata, avans...

"73% din numarul total de polite subscrise in ianuarie-septembrie 2013 de ING Asigurari de Viata sunt de tip traditional. Astfel, la finalul lunii septembrie, ponderea acestui tip de contracte in totalul portofoliului in vigoare era de 48%, comparativ cu 46% la acelasi moment din 2012", se mentioneaza in comunicat.

Marja de solvabilitate disponibila a ING Asigurari de Viata este 1,58 fata de nivelul minim cerut de lege de 1, iar coeficientul de lichiditate este de 4,7 comparativ cu nivelul minim cerut.

"In primele noua luni din 2013 am finalizat numeroase initiative pentru clienti, care au urmarit sa anticipeze nevoile acestora si totodata sa seteze pe piata directii pentru viitor. (...) Demersurile noastre si-au dovedit eficienta si incheiem cu o crestere de 6% a portofoliului de asigurari de viata comparativ cu primele noua luni din 2012 si o majorare cu 15% a numarului de participanti pe segmentul de pensii facultative. (...)", a declarat directorul general al ING Asigurari de Viata, Marius Popescu.

Fondurile de pensii facultative administrate de ING Asigurari de Viata au inregistrat in primele noua luni un avans de 38% al activelor nete.
La finalul lunii septembrie, fondurile facultative ING Activ si ING Optim aveau 127.216 participanti, in crestere cu peste 15% fata de aceeasi perioada din 2012.

Citeste si:
Subscrierile ING Asigurari de Viata au crescut la 9 luni cu 10%
Subscrierile ING Asigurari de...

Valoarea activelor nete administrate de cele doua fonduri facultative ING era de 356,48 milioane de lei la 30 septembrie, in ucare cu 38% fata de intervalul similar din 2012.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Finante - Banci »Citeste si
Piata de asigurari, pe crestere: subscrierile ING, plus de 10%