Standard & Poor's (S&P), singura dintre marile agentii de rating care inca evalua Romania in categoria "junk", nerecomandata investitorilor, a imbunatatit calificativul tarii cu o treapta, la "BBB-", in categoria recomandata pentru investitii, cu perspectiva stabila.

"Romania face progrese in reducerea indatorarii externe. In plus, consolidarea fiscala si stabilitatea sectorului financiar sunt in continuare pe drumul cel bun", se arata intr-un comunicat al agentiei de evaluare financiara. Ratingul pentru imprumuturi in valuta si moneda locala pe termen lung al Romaniei a fost revizuit pozitiv de la "BB+", cea mai ridicata treapta din "junk", la "BBB-", ultima treapta din categoria recomandata investitorilor, anunta Mediafax.

Calificativul pentru imprumuturi pe termen scurt a fost urcat de la "B" la "A-3". Perspectiva ratingurilor pe termen lung este stabila, reflectand un echilibru intre probabilitatea ca programele fiscale si de reforma sa depaseasca asteptarile S&P si posibilitatea reaparitiei unor dezechilibre externe, noteaza agentia de rating.

S&P era singura dintre cele trei mari agentii de rating, incluzand Fitch si Moody's, care evalua Romania cu rating din categoria "junk".

Citeste si:
Ce omite Eugen Teodorovici din anuntul Standard & Poor's? Esentialul
Ministrul Finantelor a...

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »Citește și
Coronavirus| BNR reduce dobânda cheie cu 0,50 puncte procentuale
Setari Cookie-uri