Noua conducere BNR si-a inceput in mod oficial mandatul pe 12 octombrie, guvernatorul Mugur Isarescu ajungand astfel la al cincilea mandat. Din conducerea executiva a BNR mai fac parte Florin Georgescu, prim-viceguvernator, aflat la al treilea mandat, Bogdan Olteanu, viceguvernator, la al doilea mandat si Liviu Voinea, viceguvernator, primul mandat.

Majoritatea persoanelor care au participat la sondajul AAFBR considera ca rezervele minime obligatorii pentru lei ar putea fi mentinute constante.

“Ciclul de relaxare a politicii monetare ar putea continua in 2015 cand dobanda ar putea fi redusa la 2,5% in luna decembrie. Totodata, cei mai multi dintre participanti estimeaza o diminuare a rezervelor minime obligatorii pentru lei si valuta in anul 2015, pana la un nivel de 8% pentru lei si 12% pentru valuta”, se mentioneaza intr-un comunicat al Asociatiei.

AAFBR este o asociatie profesionala fara scop lucrativ, infiintata in luna ianuarie 2008 si care reuneste in randurile sale aproximativ 60 de profesionisti care activeaza in sectorul bancar, fonduri de pensii, societati de administrare a investitiilor, societati de asigurari si din piata de capital, companii din economia reala.