Consiliul Patronatelor Bancare din Romania (CPBR) a numit‐o in functia de director executiv pe Oana Petrescu, un fost bancher al BCR si actual consultant fiscal la Deloitte.

Oana Petrescu este partener coordonator al practicii de consultanta a Deloitte in Romania si are o experienta de peste 20 de ani in sectorul bancar romanesc, atat ca bancher cat si ca auditor si consultant. Ea a fost in perioada 2006‐2012 vicepresedinte si membru al Comitetului Executiv al Bancii Comerciale Romane (BCR) iar din 2009 membru in Consiliul Director al Asociatiei Romane a Bancilor (ARB).

“Sectorul bancar trece printr‐o perioada cruciala de redefinire a relatiilor cu clientii pe baza de incredere si transparenta si de adaptare la noua complexitate a reglementarilor bancare locale si europene [...] Cea mai mare provocare pentru bancile romanesti este sa restabileasca increderea in capacitatea lor de accelerare a cresterii economice si a bunastarii si sa explice importanta si rolul lor in economie si societate”, a spus Oana Petrescu.

Consiliul Director al CPBR a aprobat numirea Oanei Petrescu ca Director Executiv in sedinta sa din 6 martie.

Ce experienta are Oana Petrescu, noul director executiv al CPBR?

Oana Petrescu (foto) a studiat stiinte economice la Academia de Studii Economice Bucuresti (Licenta in 1992, Doctorat in 1998) si la Universite des Sciences Sociales Toulouse (Studii Specializate, 1993), specializandu‐se in Finante si Banci.

Citeste si:
Deloitte a mutat 700 angajati in proiectul de birouri The Mark
Deloitte Romania a mutat 700...

Ea si‐a inceput activitatea bancara ca referent la Banca Romana de Comert Exterior (BRCE) si a continuat sa lucreze pentru banci ‐ intai in sectorul IT, iar apoi in domeniul auditului si consultantei, la Arthur Andersen, unde a avut un parcurs profesional complet, de la auditor la partener.

In paralel, Petrescu a predat diverse discipline de finante si banking la Catedra de Moneda a Facultatii de Finante, Asigurari, Banci si Burse de Valori. Dupa dizolvarea Arthur Andersen in 2002, s‐a alaturat Ernst & Young ca lider al grupului de expertiza financiar‐bancara si sefa a departamentului de consultanta de risc. In 2006, la preluarea Bancii Comerciale Romane (BCR) de catre Grupul Erste, Oana Petrescu a fost numita vicepresedinte si membra a Comitetului Executiv al celei mai mari banci din Romania.

In acest rol, in 2009, a fost aleasa ca membru al Consiliului Director al Asociatiei Romane a Bancilor (ARB). In
2012 ea a revenit in consultanta ca partener responsabil pentru practica de Consultanta a Deloitte in Romania si lider al grupului de expertiza financiar‐bancara.

Citeste si:
Eugen Teodorovici insista: IRCC se aplica si la Prima Casa! E posibil?
Eugen Teodorovici spune ca...

CPBR a luat fiinta in 28 aprilie 2014 si isi propune sa contribuie la cresterea increderii in sistemul bancar romanesc si la dezvoltarea economica a Romaniei, atat ca parte a dialogului tripartit, Guvern‐Patronat‐Sindicate, cat si prin ridicarea standardelor bancare ca baza a protectiei reale a consumatorilor.

Bancile membre ale CPBR sunt Banca Comerciala Romana, BRD ‐ Groupe Societe Generale, Raiffeisen Bank, UniCredit‐Tiriac Bank, ING Bank Romania si Volksbank Romania. Cele sase banci care compun CPBR detin circa jumatate din totalul activelor bancare din sistem, angajatii acestora reprezentand peste o treime din totalul lucratorilor in sectorul bancar.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Finante - Banci »Citeste si
Deloitte: Ce companii au fost vizate cel mai mult de controale GDPR