Procurorii DNA efectuează percheziţii la locuinţa unui director executiv din Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene (MIPE), acuzat că lua mită de la subordonaţi, au declarat surse judiciare pentru Agerpres.

Concret, spun sursele, directorul a ajutat două angajate să ocupe posturile, prin furnizarea subiectelor de la examen, percepând la schimb o "taxă" din salariu. Astfel, în ultimii doi ani, directorul a primit lunar de la cele două angajate o treime din salariu lor. La locuinţa directorului au fost găsite mai multe teancuri de bani, în total 174.000 lei, 10.000 de dolari şi 11.000 de euro, dar şi mici lingouri de aur.

Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene va pune la dispoziţia DNA toate documentele care îi vor fi solicitate, în măsura în care organele de cercetare penală îi vor solicita colaborarea în cazul anchetei ce va fi desfăşurată cu privire la directorul executiv din MIPE acuzat că lua mită de la subordonaţi.

"Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene are o politică de toleranţă zero faţă de fapte de corupţie. În măsura în care organele de cercetare penală ne vor solicita colaborarea în bunul mers al anchetei, avem toată deschiderea şi le vom pune la dispoziţie toate documentele care ne vor fi solicitate. Aşteptăm mai multe informaţii oficiale ca să putem dispune măsuri imediate de izolare a situaţiei şi de înlăturare a oricărui risc de vulnerabilizare în continuarea activităţii", se arată într-o informare a MIPE.

Sursa foto: shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Justiție »


Setari Cookie-uri