Grupul Garanti Romania a inregistrat in primul trimestru venituri nete consolidate de 39,3 milioane euro, in crestere cu 14,9% fata de aceeasi perioada a anului trecut, si un profit net de 6,9 milioane euro, cu 35% mai mic, iar activele s-au ridicat la 2,1 miliarde euro, in urcare cu 7,1%.

In primele trei luni ale anului trecut, grupul a avut un profit net de 10,6 milioane euro, in timp ce activele se situau la 1,96 miliarde euro. Garanti Bank a obtinut dupa primul trimestru venituri nete de 33,2 milioane euro, in crestere cu 17,6%, si un profit net de 4,9 milioane euro, nivel redus la jumatate fata de aceeasi perioada din 2014, potrivit datelor grupului, scrie Mediafax.

Garanti Leasing a raportat un profit similar, de 0,6 milioane euro, in timp ce castigul net al Garanti Credite de Consum s-a dublat, la 1,3 milioane euro. In primele trei luni, volumul total de credite al Garanti Bank a crescut cu 19,6%, la 1,36 miliarde euro. Pe segmentul IMM-urilor, volumul finantarilor a fost in urcare cu 12,5%, pe corporate cu 8,5%, iar imprumuturile pentru persoane fizice au consemnat un avans de 34% in volum. Totodata, depozitele au inregistrat o crestere a volumului de 61%.

"Creditarea se intensifica, iar depozitele continua sa creasca de la o perioada la alta.Estimam cavom continua sa crestem sustenabil si in urmatoarele luni", a declarat intr-un comunicat Ufuk Tandogan, CEO Garanti Group Romania. Grupul Garanti ofera servicii financiare pe piata locala pentru peste 500.000 de clienti. In primele trei luni ale anului, Turkiye Garanti Bankasi AS, banca mama a Garanti Bank, a inregistrat un venit net neconsolidat de 784,77 milioane lire turcesti (283,86 milioane euro), in timp ce activele au ajuns la 231,4 miliarde lire turcesti (83,7 miliarde euro).

Garanti Romania, profit in...
Citeste si: Profitul grupului Garanti Romania a crescut la noua luni cu 8%


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Finante - Banci »Citeste si
Grupul Garanti Romania a raportat la 9 luni un profit de 133 mil. lei