Jacek Olczak, CEO-ul Philip Morris International (PMI), a făcut apel la guvernele din întreaga lume să accelereze eliminarea țigărilor, scrie BusinessWire. Declarațiile nu sunt întâmplătoare, marile companii din industria tutunului concentrându-se tot mai mult pe produse alternative adresate fumătorilor, precum dispositive de vapare și încălzire a tutunului.

Olczak a declarat că "locul țigărilor este în muzee", dar că politicile actuale de reducere a prevalenței fumatului nu funcționează suficient de repede și ar putea prelungi fumatul.

Bazându-se pe un nou model ipotetic bazat pe datele și estimările Organizației Mondiale a Sănătății, precum și pe alte date de la terți, Olczak susține că, chiar dacă se presupune că produsele fără fum de țigară sunt doar cu 80% mai puțin riscante decât țigările, dacă persoanele care fumează în prezent ar trece complet la acestea, atunci, pe parcursul vieții lor, există un potențial de reducere de zece ori a deceselor atribuite fumatului, în comparație cu măsurile istorice de control al tutunului.

Acesta consideră absurdă situația în care produsele fără fum de țigară sunt interzise în unele țări, în timp ce țigările - în ciuda riscului mult mai mare de nocivitate - pot fi vândute în continuare.

În 2016, PMI s-a angajat să renunțe la țigări. Din 2008, compania a investit peste 10,5 miliarde dolari (la 31 martie 2023) în dezvoltarea și comercializarea de produse fără fum de țigară - care astăzi reprezintă aproape 35 % din veniturile nete totale ale companiei. Misiunea, a explicat Olczak, este de a reduce fumatul prin înlocuirea țigărilor cu alternative, pe care el le numește mai puțin dăunătoare și, în cele din urmă, de a face ca țigările să devină depășite.

Sursa foto: Shutterstock / Jonathan Weiss

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Ionut Sisu
Ionuț Șișu scrie pentru Wall-Street.ro din anul 2011, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef adjunct . El și-a început activitatea în presă în 2007, în departamentul de limbă engleză al Mediafax monitorizare. În perioada 2008-2009, Ionuț a acoperit domeniile piețe de capital și finanțe personale în cadrul Business Standard, publicația de afaceri a trustului Realitatea-Cațavencu. După o scurtă perioada de timp în cadrul Corect...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri