Actionarii UNTRR Leasing au aprobat modificarea denumirii societatii din UNTRR Leasing in Asitrans Leasing IFN si majorarea capitalui social de la 60.000 lei (16.980 euro) la 730.000 lei (206.600 euro), informeaza NewsIn

Compania de asigurari Asitrans a achizitionat pachetul majoritar al societatii UNTRR Leasing, care va deveni, in urma tranzactiei, Asitrans Leasing, au declarat, in luna iulie pentru MoneyChannel, oficiali ai Asitrans. UNTRR Leasing este o societate specializata in leasing financiar-operational pentru autovehicule si echipament electronic si era controlata, pana la preluarea de catre Asitrans, de catre Uniunea Nationala a Transportatorilor Rutieri din Romania (UNTRR).

Astrans detine 51% din actiunile Asitrans Leasing, iar UNTRR 19% din capitalul social al firmei de leasing. Dinu Gheorghe (fost presedinte al UNTRR), Ciorzan Voicu (fost secretar general al UNTRR) si Mihut Florian (actualul presedinte al UNTRR) detin fiecare cate 10% din actiunile Asitrans Leasing.

Noua societate isi propune sa ajunga la o cifra de afaceri de 1,5 milioane de euro primul an de operare in aceasta formula. Potrivit oficialilor companiei, actionarii spera intr-o crestere de 25-30% a cifrei de afaceri in fiecare din urmatorii trei ani.

Actionariatul Asitrans este compus din: UNTRR (37,04%), Basgan Cristiana (14,58%), Banca Romaneasca (10,34%) si alti actionari (38,04%).

Potrivit Ordonantei nr. 28 din 26 ianuarie si normelor Bancii Nationale a Romaniei (BNR), orice institutiei financiara nebancara (IFN) trebuie sa se constituie ca o societate pe actiuni si sa contina in denumirea societatii sintagma "institutie financiara nebancara" sau abrevierea acesteia, "IFN." De asemenea, orice IFN care are activitati de creditare este obligat de norme sa aiba un capital social minim de 200.000 euro.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »Setari Cookie-uri