La bursa sibiana a derivatelor penultima sesiune de tranzactionare a lunii august s-a inscris pe o linie ascendenta, lichiditatea realizata fiind una deosebita
De-a lungul zilei au fost incheiate 2.065 tranzactii insumand 16.824 contracte futures. La finalul sedintei volumul in RON se cifra la aproape 36,5 milioane, informeaza un comunicat transmis de Bursa Monetar Financiara si de Marfuri de la Sibiu (BMFMS).

Interesul pentru instrumentele financiare derivate este evidentiat, totodata, de cresterea numarului de pozitii futures si options deschise ajuns la 189.490, remarcandu-se circa 1.100 de pozitii futures noi. Din perspectiva preturilor, derivatele au evoluat pe o directie crescatoare.

Societatile de investitii financiare si-au pastrat atractivitatea, pentru acestea fiind transferat echivalentul a aproape 13,3 milioane de actiuni. Ele au furnizat, conform obiceiului din ultima vreme, si liderul zilei in clasamentul lichiditatii. Este vorba despre derivatele pe activele SIF2 Moldova, care au generat 43,99 la suta din rulajul total.

Ultimele tranzactii cu DESIF2 au fost efectuate la pretul de 2,18 lei/actiune pentru scadenta septembrie, 2,45lei/actiune pentru scadenta decembrie si 2,63 lei/actiune pentru prima luna de primavara. Conform acestora, DESIF2 s-au apreciat cu 0,003 lei pentru scadenta in derulare si cu 0,03 lei pentru ultima scadenta din 2006.

Pe locul al doilea in topul lichiditatii s-au situat derivatele pe actiunile SIF 5 Oltenia, preferate ca active suport pentru 4.959 contracte futures, potrivit comunicatului remis Rompres. Pentru scadenta septembrie, pretul de cotare pentru un titlu DESIF5 a fost stabilit la 2,8103 lei, in scadere cu 0,0147 lei/actiune. Pentru toate celelalte scadente disponibile s-au inregistrat aprecieri, cotatiile ajungand la: 3,14 lei, 3,37 lei si 3,46 lei. Aprecierile cifrate la 0,2 lei pentru scadenta iunie 2007 putut genera randamente long intra-day de pana la 77 la suta.

Ziua de miercuri a adus in centrul atentiei si evolutia foarte buna a DESNP, titluri pentru care interesul investitorilor este canalizat spre scadentele septembrie si decembrie, care au atras circa 1.677, respectiv 9,97 la suta din totalul tranzactionat. in aceste conditii, derivatele pe actiunile DESNP au obtinut locul trei in clasamentul zilei.

Ultimele tranzactii cu DESNP septembrie au fost realizate la un pret de 0,5848 lei pe actiune, care indica o apreciere de 0,0118 unitati, castigul intra-day obtinut fiind de pana la 19,66 la suta. Pentru decembrie pretul de cotare s-a fixat la 0,63 lei/actiune, caz in care identificam o crestere de 0,0074 lei/actiune, iar pentru martie 2007 la 0,68 lei, cu o crestere de 2,72 la suta, putandu-se obtine un randament long intra-day de 30 la suta.

Moneda unica europeana a fost cotata pentru sfarsitul lunii septembrie la 3,551 lei, cu 0,03 la suta mai mult decat in sedinta precedenta.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri