Libra Bank a decis sa majoreze dobanzile la depozitele in lei, euro si dolari pana un nivel anual maxim de 8,50%, pentru depozite in moneda nationala, 5% pentru cele in dolari si 4,75% pentru depozite in euro, potrivit unui comunicat al institutiei bancare
Dobanda anuala la depozitele in lei cu plata la scadenta pe termen de o luna este de 8%, pe termen de trei luni este de 8,10%, pentru un termen de sase sau noua luni se plateste o dobanda anuala de 7,60%, iar pentru un termen de un an, dobanda este de 8,50%. Dobanzile la depozitele la termen sunt identice pentru persoanele fizice si pentru cele juridice, iar modificarea nivelului dobanzilor intra in vigoare incepand de marti, 12 septembrie, arata datele publicate de Libra Bank.

Vechile dobanzi anuale pentru depozitele tinute in moneda nationala cu plata la scadenta erau de 7,60%, pentru depozitele la termen de trei, sase sau noua luni si 8,10% pentru depozite la termen de un an.

Dobanzile anuale la depozitele la termen tinute in euro s-au majorat de la 3,50% la 4%, pentru termen de o luna, si de la 3,75% la 4,25%, pentru un termen de trei luni, iar pentru depozitele la termen de sase, noua sau 12 luni, dobanda anuala ramane neschimbata la nivelul de 4,25%, 4,50%, respectiv 4,75%, potrivit reprezentantilor bancii.

Dobanzile anuale la depozitele la termen in dolari au crescut de la 3,50% la 4%, la depozitele pe termen de o luna, de la 3,75% la 4,25%, pentru un termen de trei luni, de la 4,25% la 4,50%, pentru termen de sase luni si de la 4,50% la 4,75%, pentru un termen de noua luni, iar pentru un termen de 12 luni, dobanda este de 5%, fata de 4,75% inainte de majorare.

Pentru conturile curente Libra Mix, dobanzile anuale raman aceleasi, de 0,50% pentru conturile curente in moneda nationala in care se afla o suma mai mica de 500 lei si 3% pentru conturi in care se afla o suma care depaseste acest plafon, se precizeaza in documentul citat.

Pentru conturile curente Libra Mix tinute in euro sau in dolari, plafonul este de 150 euro sau dolari, iar dobanda anuala platita de banca este de 0,50%, daca in cont se afla sume sub plafon, si 2%, pentru sumele care depasesc plafonul mentionat.

Banca a decis sa majoreze si dobanzile platite pentru instrumentele de economisire pe termen lung. Astfel, incepand de marti, dobanda anuala pentru conturile de economisire-acumulare si pentru depozitul pe doi ani, ambele in lei, este de 8,50%, fata de 8%, respectiv 7,50%, cat era inainte.

Pentru depozitele in valuta pe termen lung, dobanda anuala a crescut de la 5% la 5,10%, pentru cele pe termen de 18 luni si de la 5,15% la 5,25%, pentru un termen de 24 de luni, iar depozitele pe termen de 36 de luni sunt remunerate cu 5,50% pe an, indiferent daca este vorba despre depozite in euro sau in dolari, se arata in comunicatul bancii.

Libra Bank are ca actionar majoritar fondul american de investitii New Century Holdings. Banca avea, la sfarsitul primului semestru din 2006, active de 392 milioane lei (109,8 milioane euro), care reprezinta 0,27% din activele bancare romanesti, si era a 30-a banca din Romania din acest punct de vedere, potrivit datelor Bancii Nationale a Romaniei. Activele bancii au crescut cu 5,62% in primul semestru al anului fata de sfarsitul anului 2005.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri