Companiile nu vor mai plati comision Comisiei Nationale a Valorilor Mobiliare (CNVM) pentru listarea la bursa, iar arbitrul pietei va fi obligat sa-si faca birou si sa acorde consultanta gratuita, potrivit vicepresedintei comisiei de specialitatea din Camera Deputatilor, Gratiela Iordache.

"Potrivit unui proiect Lege privind facilitarea finantarii societatilor comerciale prin piata de capital, aprobata, marti, in plenul Paralementului , pana la 1 ianuarie 2007, companiile care fac oferte publice initiale nu vor plati comisionul datorat CNVM. Este o initiativa legislativa mai veche. intre timp, CNVM si-a redus comisioanele, de la 0,8% din valoarea ofertei, pana la 0,25% pentru companii private si 0,15% pentru companiile de stat. Noi am propus un comision zero pe termen nelimitat, dar in final, parlamentarii au decis sa ramana asa pana la aderare, urmand sa vedem dupa aceea ce se va intimpla", a declarat Iordache pentru NewsIn.

Vicepresedinta comisiei de buget finante din Camera Deputatilor a mai explicat ca rolul biroului informatii care sa acorde consultanta de specialitate companiilor care doresc sa se listeze sau sunt deja listate pe burse, este de a reduce birocratia si ajuta firmele.