Preşedintele Senatului, liderul PNL Nicolae Ciucă, le-a cerut, luni, senatorilor "mobilizare exemplară" pentru dezbaterea şi votarea obiectivelor legislative din PNRR, menţionând că, la începutul sesiunii parlamentare, invită grupurile parlamentare la decenţă şi activitate eficientă pentru că Legislativul nu trebuie să fie "scena demagogiei", "a scandalului politic", ci "a muncii pentru cetăţeni şi a profesionalismului", scrie Agerpres.

"Priorităţile legislative ale noii sesiuni parlamentare care a început astăzi sunt, în mod categoric, măsurile fiscale necesare echilibrării bugetare şi jaloanele din PNRR care vizează reformarea sistemului general de pensii, a pensiilor de serviciu şi o nouă lege a salarizării din sectorul public. De îndeplinirea acestor jaloane depinde accesul României la fondurile europene din PNRR. Nu ne permitem să pierdem aceşti bani. De aceea, le cer colegilor senatori ca mobilizarea pentru dezbaterea şi votarea obiectivelor legislative din PNRR să fie una exemplară", a scris Ciucă pe Facebook.

El a menţionat că legile trebuie să fie mai simple şi mai clare, iar, în această sesiune de toamnă, va continua să lucreze la eliminarea suprapunerilor din acte normative şi la reducerea birocraţiei.

"Ca preşedinte al Senatului îmi asum să contribui la reclădirea încrederii cetăţenilor în instituţia parlamentară. Pentru acest obiectiv sunt necesare o atitudine echilibrată şi un comportament serios, fără circ şi fără gesturi la limita bunului simţ. Parlamentul nu trebuie să fie scena demagogiei, nici a scandalului politic, ci a muncii pentru cetăţeni şi a profesionalismului. Invit toate grupurile parlamentare la decenţă şi la activitate eficientă. Traversăm un context economic şi social complicat, în care se impune ca atât puterea, cât şi opoziţia să dea dovadă de responsabilitate. Urez tuturor colegilor putere de muncă şi gândul bun, pentru a servi cum se cuvine interesele românilor şi ale României. Doamne ajută!", a mai scris Ciucă.

Sursa foto: Agerpres

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri