Fidelis este programul prin care persoanele fizice pot imprumuta statul cumparand obligatiuni. In data de 27 iunie, cei ce au participat la acest program primesc prima dobanda de 21,5 lei pentru fiecare titlu de 1.000 de lei detinut, a anuntat Ministerul Finantelor.

Fidelis a avut prima emisiune lansata de catre Ministerul Finantelor pentru populatie in iunie 2015, cu valoarea nominala a unei obligatiuni de 1.000 de lei, conform News.ro

Emisiunea a avut un succes limitat, populatia cumparand obligatiuni in valoare de 65 de milioane de lei, din valoarea anuntata, de 100 de milioane de lei, cu o dobanda anuala de 2,15%.

"Ministerul Finantelor publice anunta ca, in data de 27 iunie 2016, va efectua prima plata de dobanda in valoare de 21,50 lei/obligatiune, aferenta titlurilor de stat simbol R1706A, cod ISIN RO1517DBP010, ce au fost emise conform Prospectului de emisiune a titlurilor de stat destinate exclusiv investitorilor persoane fizice in cadrul Programului Fidelis", a precizat ministerul.

Au dreptul la dobanda toate persoanele fizice sau juridice care detin titluri de stat emise in cadrul acestui program la data de referinta - 22 iunie 2016.

O noua emisiune de titluri va fi lansata de stat pentru populatie

Recent, Ministerul Finantelor a anuntat ca lanseaza, in iulie, o noua emisiune de titluri de stat pentru populatie, care marcheaza Centenarul Unirii si va avea scadenta in 2018. Spre deosebire de emisiunea de obligatiuni pentru populatie de anul trecut, ministerul a facut mai multe modificari menite sa faca titlurile mai atractive.

Astfel, valoarea nominala a unui titlu a fost redusa de la 1.000 de lei la 100 de lei, pentru ca emisiunea sa fie accesibila cat mai multor romani.
In plus, la scadenta, Ministerul Finantelor va organiza o loterie aniversara prin care 100 de persoane fizice, detinatori de titluri de stat ai emisiunii jubiliare, vor castiga premii de cate 1.000 de lei fiecare, indiferent de numarul de titluri detinute.

Sursa foto: EM Karuna / Shutterstock

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Finante - Banci »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Noi titluri de stat pentru populatie. Bursa revine in atentia MFP