"Comisia de privatizare se va intruni miercuri la orele 16, pentru a lua decizia privind data", au precizat sursele citate.

Decizia privind termenul pentru depunerea ofertelor era asteptata inca de saptamana trecuta, dupa cum anuntase ministrul finantelor si presedintele Comisiei de privatizare, Sebastian Vladescu. sedinta Comisiei care ar fi treuit sa aiba loc saptamana trecuta a fost, insa, amanata.

Potrivit lui Vladescu, termenul de depunere a ofertelor nu va depasi sfarsitul lunii octombrie.

Citeste si:

Termenul initial pentru depunerea ofertelor financiare imbunatatite de catre cele doua banci ramase in cursa pentru privatizarea CEC, OTP Ungaria si National Bank of Greece, a fost 31 august.

Ulterior, termenul a fost amanat, dupa ce cei doi investitori interesati de CEC au cerut rezultatele financiare pentru primul semestru calculate in conformitate cu standardele de contabilitate IFRS. Consultantul selectat pentru CEC, KPMG, a finalizat, in septembrie, auditul rezultatelor financiare ale bancii pentru primul semestru, iar Comisia este asteptata sa le trimita celor doi investitori termenii de depunere a ofertelor financiare imbunatatite.

Potrivit strategiei de privatizare a CEC, statul va vinde pachetul majoritar de 69,9% din actiunile CEC. Contravaloarea a 9,9% din pachetul scos la vanzare va fi transferata Fondului Proprietatea. Alte 5% din actiuni vor fi vandute fostilor si actualilor angajati ai CEC, iar restul de actiuni pana la 100% va fi tranzactionat pe piata de capital. Pretul oferit pentru pachetul majoritar va fi decisiv pentru alegerea cumparatorului.