Titlul emis de Fondul Intercapital a urcat cu 2%, in ultima saptamana, ca efect indirect al cresterii cotatiilor societatilor de investitii financiare, care s-au apreciat cu 7,3% dupa anuntul listarii Erste Bank la Bursa de Valori Bucuresti, a informat Certinvest, administratorul fondului.

Valoarea unitatii de fond a Intercapital a atins un nivel maxim istoric de 8,16 lei, ca efect al plasamentelor realizate de Certinvest in actiunile celor cinci societati de investitii financiare, potrivit Certinvest.

"Anuntul Erste Bank de listare a actiunilor bancii la Bursa de Valori Bucuresti va duce la o crestere substantiala a activelor calculate ale SIF-urilor, prin reevaluarea actiunilor detinute de acestea la Banca Comerciala Romana la un pret de piata", au declarat reprezentantii companiei de administrare, potrivit NewsIn.

Citeste si:

Activele totale ale Intercapital au atins 33,262 milioane lei (9,47 milioane euro). Activul net se ridica in prezent la 33,209 milioane lei (9,46 milioane euro). Fondul are peste 4 milioane de titluri in circulatie si 3.121 de investitori.

"Principalii indici ai bursei au inregistrat aprecieri in ultima saptamana, insa, in timp ce BET a avut o crestere de doar 0,22%, BET-FI a atins un nou maxim istoric in ultima zi a saptamanii, i nregistrand o apreciere de 7,3% fata de saptamana precedent", au mai spus reprezentantii Certinvest.

In ultimele 12 luni, unitatea de fond Intercapital a inregistrat o crestere cu 26,71%, majoritatea plasamentelor fiind realizate in actiuni listate la Bursa de Valori Bucuresti si Rasdaq. in acest moment, actiunile cotate la bursa au o pondere de 76,21% in portofoliul fondului Intercapital, potrivit datelor Certinvest.