Fondul Intercapital castiga 2% dupa anuntul listarii Erste Bank

Titlul emis de Fondul Intercapital a urcat cu 2%, in ultima saptamana, ca efect indirect al cresterii cotatiilor societatilor de investitii financiare, care s-au apreciat cu 7,3% dupa anuntul listarii Erste Bank la Bursa de Valori Bucuresti, a informat Certinvest, administratorul fondului.

Valoarea unitatii de fond a Intercapital a atins un nivel maxim istoric de 8,16 lei, ca efect al plasamentelor realizate de Certinvest in actiunile celor cinci societati de investitii financiare, potrivit Certinvest.

"Anuntul Erste Bank de listare a actiunilor bancii la Bursa de Valori Bucuresti va duce la o crestere substantiala a activelor calculate ale SIF-urilor, prin reevaluarea actiunilor detinute de acestea la Banca Comerciala Romana la un pret de piata", au declarat reprezentantii companiei de administrare, potrivit NewsIn.

Activele totale ale Intercapital au atins 33,262 milioane lei (9,47 milioane euro). Activul net se ridica in prezent la 33,209 milioane lei (9,46 milioane euro). Fondul are peste 4 milioane de titluri in circulatie si 3.121 de investitori.

"Principalii indici ai bursei au inregistrat aprecieri in ultima saptamana, insa, in timp ce BET a avut o crestere de doar 0,22%, BET-FI a atins un nou maxim istoric in ultima zi a saptamanii, i nregistrand o apreciere de 7,3% fata de saptamana precedent", au mai spus reprezentantii Certinvest.

In ultimele 12 luni, unitatea de fond Intercapital a inregistrat o crestere cu 26,71%, majoritatea plasamentelor fiind realizate in actiuni listate la Bursa de Valori Bucuresti si Rasdaq. in acest moment, actiunile cotate la bursa au o pondere de 76,21% in portofoliul fondului Intercapital, potrivit datelor Certinvest.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »Citește și
Marile banci americane au depus oferte pentru listarea Hidroelectrica
Setari Cookie-uri