Leul a atins un nou minim istoric in raport cu euro. Banca Nationala a Romaniei a anuntat, marti, un curs de 4,6551 lei/euro, in crestere cu aproape un ban fata de luni, cel mai ridicat atins pana in prezent. Precedentul maxim a fost inregistrat pe data de 13 noiembrie 2017, respectiv 4,6495 lei/euro.

Fata de dolar, leul a pierdut, de asemenea, teren, pana la un curs de 3,9650 lei/dolar, in crestere cu peste 2 bani fata de sedinta precedenta.

In ultimii ani, cursul leu/euro a fost unul din cele mai stabile din regiune, osciland in jurul a 4,5 lei/euro. Fluctuatiile din prezent sunt cele mai apmple inregistrate din anul 2012 incoace, cand, pe fondul tensiunilor politice generate de referendumul pentru demiterea presedintelui Traian Basescu, cursul a testat nivelul de 4,65 lei/euro, devenit maxim istoric pana in urma cu sapte sedinte bancare.

Moneda nationala s-a depreciat sistematic in ultimele luni, din cauza dezechilibrelor macroeconomice tot mai adanci si pe fondul schimbarii de optica adoptata de BNR. Banca centrala a anuntat, recent, ca va permite o flexibilitate mai mare a cursului de schimb, pentri a putea mentine stabilitatea dobanzilor pe piata monetara.

Guvernatorul BNR, Mugur Isarescu, a avertizat ca aceasta flexibilitate nu va putea actiona, deocamdata, decat in sensul deprecierii leului, avand in vedere volumul tot mai mare de importuri care a condus, in ultimele luni, a adancirea deficitului comercial cu aproximativ un miliard de euro pe luna.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri