Tranzactiile la Bursa de Valori Bucuresti (BVB) si la Bursa Monetar Financiara si de Marfuri Sibiu (BMFMS) vor incepe la ora 10, incepand din data de 4 decembrie, dupa ce piata din Bucuresti si-a modificat orarul, a anuntat un comunicat transmis de BMFMS.

Programul de functionare al Bursei de Valori Bucuresti va fi decalat cu un sfert de ora. Astfel, sesiunea de pre-deschidere va fi intre 9.30 si 10.00, iar tranzactionarea propriu-zisa se va efectua intre ora 10.00 si ora 14.00.

"Noi am decis modificarea programului de incepere al sesiunii de pre-deschidere si al celei de tranzactionare. Ulterior, am transmis Bursei din Sibiu noul program, conducerea Bursei din Sibiu fiind de acord cu aceste ore", a declarat pentru NewsIn, Stere Farmache, directorul general al BVB.

Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare (CNVM) a aprobat, in acesta saptamana, modificarea art. 45 (2) din regulamentul numarul 4 al BMFMS privind tranzactionarea pe piata reglementata de instrumente financiare derivate, referitor la prelungirea duratei sesiunii de pre-deschidere de la 15 la 30 de minute, se mnetioneaza in comunicatul transmis de Bursa din Sibiu, a precizat purtatorul de cuvant al BMFMS Decebal Toderita.

Incepand din data de 4 decembrie 2006, pre-deschiderea se va desfasura intre 9.30 si 10.00, iar tranzactionarea la Sibiu se va efectua in intervalul orar 10.00-16.00.

La mijlocul lunii septembrie, Consiliul de Administratie al Bursei din Sibiu a aprobat corelarea programului de pre-deschidere si de deschidere al sesiunii de tranzactionare cu programul Bursei de Valori Bucuresti.

CNVM a cerut in luna septembrie Bursei de Valori Bucuresti si Bursei Monetar Financiare si de Marfuri de la Sibiu sa isi coreleze programele de tranzactionare.