Bancile si fintech-urile, inamici sau aliati? In loc sa se bata pe o piata nesemnificativa, entitatile din cele doua zone ar trebui sa colaboreze pentru a largi piata in beneficiul ambelor parti, sustine George Avramescu, Business Development Director, Vulpoi&Toader Management. Compania pe care o reprezinta a incheiat un parteneriat cu un fintech englezesc si ofera firmelor mici din Romania servicii de hedging in conditii avantajoase, a explicat Avramescu in cadrul conferintei Future Banking, organizata de wall-street.ro.

“Nu are rost sa ne vedem ca inamici in toata aceasta ecuatie (bancile si fintech-urile). Ar trebui sa crestem piata. De ce sa ne neutralizam reciproc, cand am putea, impreuna sa expandam piata, sa ne fortam unii pe altii sa acceleram aceasta dezvoltare. Se intampla deja in tarile dezvoltate, dar la noi inca nu. Ar trebui sa ne canalizam atentia pe aceste oportunitati si sa atacam”,a subliniat Avramescu.

Acesta a explicat cum functioneaza parteneriatul incheiat de compania Vulpoi & Toader Management (VTM) cu fintech-ul The Currency Account (TCA)

“VTM ofera solutii financiare, iar TCA cursuri de schimb valutar performante. Prin acest parteneriat punem cele doua oferte impreuna”, a mai spus Avramescu. El a subliniat ca solutia se adreseaza in special IMM-urilor, pentru care operatiunile de hedging sunt similare, in prezent, cu SF-urile.

De ce sa aleg un fintech si nu o banca?

Astfel, clientii pota accesa servicii de “hedging” (acoperire fata de riscul valutar) in conditii mai avantajoase. “ Diferenta dintre un hedger si o banca este ca un hedger poate sa ofere clientilor orice fel de valuta, fara sa fie necesara deschiderea unui cont bancar in acea valtuta. Clientul trimite bani, in lei sau alta valuta la hedger, iar acesta face plata mai departe la furnizorul clientului sau in valuta dorita”, a mai spus Avramescu.

Citeste si:
Un nou fintech in Romania: Ce oferte are pentru companii
Un nou fintech intra pe piata...

In opinia sa, Romania prezinta numeroase oportunitati in aceasta zona, avand in vedere tocmai faptul ca sunt multe de facut pentru dezvoltarea pietei financiare.

Insa, pentru a rezista si a te dezvolta in orice piata trebuie permanent sa inovezi, sa te adaptezi, iar generatia millennials nu trebuie ignorata.

“Cine face bani in Romani acum? Cine vede oportunitatile. Daca nu inovezi, mori”, a punctat George Avramescu. Acesta a precizat ca a facut bani in Marea Britanie din criza financiara, iar acum a revenit in Romania pentru a profita de oportunitatile date de faptul ca sunt atat de multe de facut.

George Avramescu a fost prezent la conferinta Future Banking, organizata de wall-street.ro in parteneriat cu Banca Transilvania si Visa. Evenimentul este sponsorizat de EFSE, Namirial Group, TBI Bank, Patria Bank, Pelifilip si Apero.

Citeste si:
Ministerul Finantelor s-a imprumutat astazi la banci 90 de mil. de lei
Ministerul Finantelor s-a...

Sursa foto: Ovidiu Udrescu

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Finante - Banci »Citeste si
Speakeri de top din banking si Fintech, in premiera in Romania