Bancile si fintech-urile, inamici sau aliati? In loc sa se bata pe o piata nesemnificativa, entitatile din cele doua zone ar trebui sa colaboreze pentru a largi piata in beneficiul ambelor parti, sustine George Avramescu, Business Development Director, Vulpoi&Toader Management. Compania pe care o reprezinta a incheiat un parteneriat cu un fintech englezesc si ofera firmelor mici din Romania servicii de hedging in conditii avantajoase, a explicat Avramescu in cadrul conferintei Future Banking, organizata de wall-street.ro.

“Nu are rost sa ne vedem ca inamici in toata aceasta ecuatie (bancile si fintech-urile). Ar trebui sa crestem piata. De ce sa ne neutralizam reciproc, cand am putea, impreuna sa expandam piata, sa ne fortam unii pe altii sa acceleram aceasta dezvoltare. Se intampla deja in tarile dezvoltate, dar la noi inca nu. Ar trebui sa ne canalizam atentia pe aceste oportunitati si sa atacam”,a subliniat Avramescu.

Acesta a explicat cum functioneaza parteneriatul incheiat de compania Vulpoi & Toader Management (VTM) cu fintech-ul The Currency Account (TCA)

“VTM ofera solutii financiare, iar TCA cursuri de schimb valutar performante. Prin acest parteneriat punem cele doua oferte impreuna”, a mai spus Avramescu. El a subliniat ca solutia se adreseaza in special IMM-urilor, pentru care operatiunile de hedging sunt similare, in prezent, cu SF-urile.

De ce sa aleg un fintech si nu o banca?

Astfel, clientii pota accesa servicii de “hedging” (acoperire fata de riscul valutar) in conditii mai avantajoase. “ Diferenta dintre un hedger si o banca este ca un hedger poate sa ofere clientilor orice fel de valuta, fara sa fie necesara deschiderea unui cont bancar in acea valtuta. Clientul trimite bani, in lei sau alta valuta la hedger, iar acesta face plata mai departe la furnizorul clientului sau in valuta dorita”, a mai spus Avramescu.

In opinia sa, Romania prezinta numeroase oportunitati in aceasta zona, avand in vedere tocmai faptul ca sunt multe de facut pentru dezvoltarea pietei financiare.

Insa, pentru a rezista si a te dezvolta in orice piata trebuie permanent sa inovezi, sa te adaptezi, iar generatia millennials nu trebuie ignorata.

“Cine face bani in Romani acum? Cine vede oportunitatile. Daca nu inovezi, mori”, a punctat George Avramescu. Acesta a precizat ca a facut bani in Marea Britanie din criza financiara, iar acum a revenit in Romania pentru a profita de oportunitatile date de faptul ca sunt atat de multe de facut.

George Avramescu a fost prezent la conferinta Future Banking, organizata de wall-street.ro in parteneriat cu Banca Transilvania si Visa. Evenimentul este sponsorizat de EFSE, Namirial Group, TBI Bank, Patria Bank, Pelifilip si Apero.

Sursa foto: Ovidiu Udrescu

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri