Visa a solutionat o problema tehnica aparuta in cursul zilei de vineri in Europa, care a impiedicat mai multi consumatori sa plateasca cu cardul, iar in acest moment sistemul de plati este complet functional, informeaza compania, conform Agerpres.

Potrivit unui comunicat al Visa, incidentul a fost cauzat de o defectiune hardware la unul dintre sistemele companiei din Europa si nu are legatura cu vreun acces neautorizat sau un atac cibernetic.

Sistemul de plati Visa din Europa este acum complet functional iar detinatorii de carduri Visa pot face plati sau retrageri de numerar in mod obisnuit, precizeaza sursa citata.

"Obiectivul nostru este sa ne asiguram ca toate cardurile Visa functioneaza sigur in orice moment al zilei si in orice zi a anului. Ieri nu ne-am putut indeplini acest obiectiv si ne cerem scuze partenerilor nostri si detinatorilor de carduri Visa", a declarat Al Kelly, Chief Executive Officer, Visa Inc.

Vineri, compania americana Visa a anuntat ca se confrunta cu o perturbare a serviciului de plati din cauza careia unele tranzactii din Europa nu pot fi procesate.

Citeste si:
Visa lanseaza optiunea de plata in rate cu cardul de credit
Visa lanseaza optiunea de...

Visa inc. este o companie internationala de tehnologii de plata care opereaza una dintre cele mai avansate retele de procesare a platilor din lume.

Sursa foto: Shutterstock / Teerawit Chankowet

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Finante - Banci »Citeste si
Samsung transforma telefonul antreprenorilor intr-un POS