Banca Comercială Română a implementat în premieră, la Pitești, prima soluțiede abonament de transport public asociat cardului bancar. Soluția inteligentă permite oricărui călător săachiziționeze un abonament de transport public de la Publitrans 2000 SA, compania care gestionează activitatea de transport călători în Pitești, urmând ca abonamentul să poată fi utilizat direct de pe cardul bancar de pe care a fost cumpărat.

Procesul de achiziție are loc direct de pe site-ul Publitrans 2000 SA, accesând link-ul ACESTA, călătorul selectează tipul de abonament dorit și face plata online cu cardul. De la momentul confirmării plății, cardul de pe care s-a efectuat plata este asociat abonamentului selectat și poate fi utilizat pentru validare în mijloacele de transport în comun din Pitești, începând cu ziua imediat următoare sau cu orice altă zi selectată.

Validarea abonamentului asociat cardului bancar se poate face contactless, prin simpla apropiere a cardului bancar contactless sau a oricărui dispozitiv inteligent de tip telefon, ceas, brățară, ce permite plăți prin tehnologia NFC. Odată cu apropierea cardului de validator, acesta afișează informația „ Abonament validat” și termenul până la care abonamentul este valid.

Publitrans 2000 SA pune la dispoziția călătorilor trei tipuri de abonamente care pot fi asociate cardului bancar:

⎯ Abonament de o zi – 10 lei
⎯ Abonament pe o lună – 80 lei
⎯ Abonament pe un an – 800 lei

Sistemul de plată cu card implementat de BCR a fost construit având la bază arhitectura de funcționare reglementată de Mastercard și VISA, astfel încât orice card emis oriunde în lume, de orice bancă, sub însemnele celor două organizații, poate fi utilizat pentru asocierea abonamentului de transport. În plus, în cazul în care perioada de valabilitatea a cardului bancar expiră, cardul va păstra abonamentul de transport asociat.

„Pitești este primul oraș din România unde abonamentele pentru mijloacele detransport în comun pot fi asociate cardului bancar, iar obiectivul nostru este să scalăm această soluție la nivel național”, a declarat Dana Dima, Vicepreședinte Retail & Private Banking BCR.

”Estimăm că o asemenea soluție inteligentă de plată a abonamentului transportului public va avea un răspuns bun din partea tinerilor, în special, dar și a persoanelor active profesional. Avem transport metropolitan, avem flotă nouă de autobuze, susținem dezvoltarea tehnologică și funcționalitățile care oferă
piteștenilor accesibilitate mare și facilă la transportul public”, a declarat Cristian Gentea, Primarul Municipiului Pitești.

„Abonamentul nominal pe card bancar este o altă componentă a sistemului de achiziționare de titluri de călătorie care aduce un plus de confort în rândul utilizatorilor serviciilor de transport public local, crescând totodată atractivitatea serviciului. Este un produs inovator, atractiv, atât pentru utilizatori, cât și pentru
operatori. În momentul în care vor putea fi integrate și abonamentele reduse sau gratuite, acest sistem va răspunde tuturor cerințelor călătorilor, cât și ale operatorilor de transport”, a adeclarat Rotaru Manuel, Director General Publitrans2000 S.A..

Sursa foto: shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri