Un pionier în domeniul imprimărilor digitale, numele Durst a devenit sinonim cu inovația și sustenabilitatea. Atenția constantă și evoluția tehnologică continuă a fiecărei generații de printere au adus recunoaștere și numeroase premii internaționale brandului.

Reprezentantul oficial Durst în România anunță cu încântare succesul instalării primului printer cu cerneală pe bază de apă, Durst P5 250 WT, la una dintre cele mai mari tipografii din țară. Acest printer emblematic face parte din noua generație de echipamente large format Durst, cu un accent deosebit pe imprimarea eco-friendly, cu cerneală fără substanțe dăunătoare mediului.

Investiții, Calitate, Inovație, Siguranță

Nu este prima dată când o astfel de instalație are loc în România. În 2022, aceeași tipografie a fost gazda instalării primului printer hybrid Durst P5 350 din țară, configurat special pentru carton ondulat, materiale rigide și materiale flexibile precum PVC-ul. Decizia de a face două investiții majore într-un interval relativ scurt a fost motivată în mare măsură de experiența excepțională acumulată în cele 12 luni de funcționare al primului printer instalat. Calitatea și precizia printului, respectarea exigențelor FOGRA și Pantone, productivitatea la nivel industrial permițând operarea în 3 schimburi fără pauze majore dar și suportul tehnic au fost elemente decisive în alegerea celor două printere, marcând astfel o dublă premieră pe piața de print large format din România.
Noul Durst P5 250 WT reprezintă un element esențial în această evoluție tehnologică. Calitatea și sustenabilitatea cernelii sunt dovedite prin multiple certificări, printre care amintim standardul UL ECOLOGO, standardul REACH, standardul TOSCA, și standardul "Swiss Ordinance for food packaging requirements". Aceste certificări atestă că cerneala este non-toxică, fără miros, fără ftalați, plastifianți sau metale grele, fiind sigură de utilizat inclusiv pentru ambalajele care intră în contact cu alimentele.

Răscrucea dintre SUSTENABILITATE și TEHNOLOGIE

Din punct de vedere tehnic, Durst P5 250 WT aduce îmbunătățiri semnificative față de alte tehnologii: 24 de capete de printare Durst Quadro Array 10M cu tehnologie de recirculare a cernelei, rezoluție maximă de 1.200 dpi, și dimensiunea picăturilor de cerneală de 10 picolitri, facilitând utilizarea tehnologiei Variodrop. Cu o lățime maximă de 250 cm, o lungime maximă nelimitată și o grosime maximă a materialelor de 3 cm, acest printer este ideal pentru printarea cartonului ondulat, dar și pentru postere, afișe și materiale de trade marketing.

Noul Durst P5 250 WT nu se remarcă doar prin tehnologia avansată a cernelii, ci și prin sustenabilitatea energetică. Uscătorul cu funcție de recirculare a aerului reduce consumul cu 30%, iar sistemul de vacuum asigură planeitatea materialelor printate. De asemenea, sistemul automat de alimentare cu cerneală previne erorile umane și economisește atât timp cât și costuri.

Importanța pentru Business-urile din România

Instalarea în premieră în România a acestui printer inovator marchează un succes semnificativ, fiind parte a unui proiect de investiții început în 2019 și încheiat în 2023, cu o valoare totală de aproximativ 5 milioane de euro. Aceste investiții includ nu doar cele două printere Durst P5, ci și CNC-uri pentru tăiere/biguire, CNC-uri pentru lipire, software de proiectare și automatizare a fluxurilor de lucru, precum și relocarea într-o nouă hală de 1000 mp, dotată cu panouri fotovoltaice și pompe de căldură pentru eficientizarea costurilor de producție.

Achiziția noului Durst P5 250 WT reprezintă o acțiune de dezvoltare sustenabilă și actualizare tehnologică, menită să mențină calitatea produselor tipărite la standardele FOGRA și să reducă costurile de producție pentru clienți. Obținerea certificărilor FOGRA și FSC, alături de preocuparea pentru protecția mediului și producția de materiale reciclabile, subliniază angajamentul tipografiei pentru sustenabilitate.
Această achiziție a noului printer Durst P5 250WT creează premisele setării unui nou etalon pentru industria tipografică din România, atât din punctul de vedere al calității produselor finite cât și din punct de vedere ecologic și sustenabil.

Sursa foto: tipografia-global-print.ro

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri