Dupa doua luni de la momentul in care a anuntat ca si-a modificat strategia de business pe piata locala si a realizat modificari in cadrul conducerii companiei din Romania, Gothaer Asigurari spune ca dezvolta in prezent un nou model de afaceri mai durabil si un plan de afaceri pe 3 ani in care urma sa ajunga pe break-even. In plus, un nou CFO se va alatura companiei in urmatoarele saptamani.

"Credem ca orice companie trebuie sa faca un pas in lateral din cand in cand pentru o retrospectiva asupra activitatii sale, in scopul alinierii acesteia cu conditiile economice actuale si totodata cu asteptarile actionarilor sai. Din acest motiv, Gothaer a inceput sa isi analizeze portofoliul, liniile de business, costurile si performanta companiei in general, pentru a-si modela dezvoltarea viitoare pe piata locala. Obiectivul nostru principal este sa atingem pragul de break-even, iar pentru acest lucru avem toate mijloacele necesare si o mare experienta in Romania", a declarat Christopher Lohmann, CEO Gothaer Allgemeine AG si presedinte al Consiliului de Administratie Gothaer Asigurari Reasigurari.

Leslie Breer a fost numit recent (sub rezerva aprobarii de catre Autoritatea de Supraveghere Financiara) drept noul CEO al companiei din Romania, in locul Ancai Babaneata, care se afla la conducererea societatii de asigurari Gothaer de la lansarea pe piata locala.

Gothaerv a anuntat la finele anului trecut ca si-a revizuit in detaliu activitatile din Europa de Est, inclusiv Romania, si a decis sa isi concentreze mai degraba resursele pe piata germana, in contextul in care asteptarile initiale pe piata de asigurari locala vor fi dificil de atins intr-o mare masura. "In consecinta, Gothaer Romania va dezvolta si implementa o strategie ce vizeaza o reasezare ordonata a activitatilor companiei din Romania, strategie care va fi anuntata la inceput de 2019".

"Aceasta nu a fost o decizie usoara de luat. Gothaer Asigurari a facut progrese considerabile in ultimii ani, inregistrand ritmuri de crestere ridicata a volumelor de prime si avand o echipa dedicata”, explica Christopher Lohmann, presedintele consiliului de administratie. "Apreciem in mod deosebit expertiza echipei de conducere si a intregii echipe. Insa dupa ce am comparat evolutia pietei in ultimii ani, rezultatele atinse pana acum si perspectivele pentru Gothaer Asigurari, a devenit clar faptul ca asteptarile initiale ale grupului pe piata de asigurari din Romania vor fi dificil de atins intr-o mare masura", arata Gothaer anul trecut.

Citeste si:
Stăm acasă și ne luptăm cu COVID-19. Ce ar putea să se mai întâmple?
Stăm acasă și ne luptăm cu...

Sursa foto: Grand Warszawski / Shutterstock

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Marius Alexandru Stanciu
Absolvent al Facultatii de Economie din cadrul Academiei de Studii Economice din Bucuresti si al unui program de Master, cu specializarea Economie Europeana, sustinut in aceeasi institutie, Marius Alexandru Stanciu dispune de o experienta jurnalistica de peste 12 ani, dobandita in cadrul redactiei Wall-Street.ro si acopera din punct de vedere editorial evenimente si interviuri din piata imobiliara, piata asigurarilor si pensii private.

Te-ar putea interesa și:

Setari Cookie-uri