Noul mecanism, Orders’ Collector a fost dezvoltat si implementat odata cu crearea noii versiuni a sistemului Arena, se mentioneaza in comunicatul transmis de BVB. "Practic este o extensie la structura sistemului Arena pe care a dezvoltat-o echipa de specialisti pe care o are Bursa", a declarat Stere Farmache, directorul general al Bursei, care nu ofeirt o estimare a costurilor acestui noi sistem.

In prezent, Bursa ofera caselor de brokeraj trei servicii in timp real: Arena Tickers folosit pentru furnizarea datelor de tip ticker,BSE Web Services, pentru furnizarea datelor top 5 market by price, si Arena Orders’ Collector utilizat pentru transmiterea automata a comenzilor de administrare ordine (introducere, anulare).

"Aceste servicii real-time, oferite de BVB in vederea facilitarii tranzactionarii prin internet, fac parte din strategia de dezvoltare a serviciilor bursei in folosul comunitatii utilizatorilor", a declarat Stere Farmache, citat de NewsIn. Utilizarea acestor servicii va duce la o crestere a acesibilitatii sistemului Arena, la simplificarea si fluidizarea procesului de gestiune a ordintelor investitorilor dar si la cresterea vitezei de procesare a ordinelor prelutate prin internet.

"Speram ca prin acest sistem sa creasca nivelul de accesibilitate la Bursei fata de investitori, sa creasca siguranta tranzactiilor si sa se rationalizeze costurile de operare", a adaugat Farmache. Totodata, sistemul ca da posibilitatea gestionarii ordinelor in timp real prin sisteme interne de la agentiile caselor de brokeraj la sucursalele acestora, se specifica in comunicat.