Catalin Cretu, general manager Visa pentru Romania, Malta, Croatia si Slovenia, a vorbit in cadrul celui de-al 17-lea episod al podcastului Future Banking despre felul in care au evoluat platile cu cardul in acest an, ce tehnologii noi urmeaza sa fie lansate, dar si provocarile cu care se confrunta partenerii de business ai schemei de plata cand vine vorba despre implementarea solutiilor digitale in administratia publica.

Plata cu cardul in mijloacele de transport nu mai reprezinta doar un simplu moft al unor cetateni, ci o normalitate de care ne lovim in mai multe orase mari din tarile membre ale Uniunii Europene.

Implementarea ei contribuie la transformarea orasului intr-un “Smart City” si le usureaza viata atat locuitorilor cat si turistilor care vin in vizita. In prezent, orase precum Iasi, Timisoara, Cluj, Oradea sau Ramnicu Valcea ofera aceasta optiune pentru transportul in comun de la suprafata, in timp ce in Bucuresti a fost derulat recent un proiect pilot pentru transportul subteran, insa fara a exista deocamdata urme a unei initiative dedicate mijloacelor de transport din flota Societatii de Transport Bucuresti(STB).

Catalin Cretu considera ca primariile trebuie sa inteleaga ca incep sa vina tot mai multi turisti in Romania, care au carduri contactless si care nu se urca in mijloacele de transport in comun pentru ca nu stiu care este procesul de achizitionare a titlurilor de calatorie si prefera sa ia un taxi, aglomerand si mai mult traficul.

"De cele mai multe ori, bancile spun "mergem acolo si pur si simplu ne intreaba cat ne dati ca sa acceptam plata cu cardul?". Abordarea ar trebui sa fie "vrem plata cu cardul, veniti si implementati-o!". Exista atat de multe statistici pe care aceste autoritati publice le pot obtine. Este incredibil ce se intampla si sper ca bancile odata intrate in aceste zone vor reusi sa ofere informatii importante pentru fluidizarea transportului in comun”, precizeaza Catalin Cretu in cadrul podcastului Future Banking pe care il puteti asculta in integralitate mai jos pentru a afla cum arata situatia platilor cu cardul anul acesta in Romania si ce noutati urmeaza a fi implementate.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Armand Iliescu
Armand s-a alăturat echipei Wall-street.ro în anul 2016, an în care a și finalizat cursurile Facultății de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion . De-a lungul timpului a acoperit domenii precum FinTech, Finanțe-Bănci și Fiscalitate. A pus umărul timp de patru ani la consolidarea proiectului Future Banking , dedicat industriilor FinTech și digital banking, din poziția de Head of Growth. Tot în cadrul aceluiași proiect a dat startul emisiunii FinTech Friday,...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri