Florin Cîțu a prezicat în cadrul unei conferințe de presă că România va avea o revenire în V, economia țării noastre având potențialul ca până la finalul anului să recapete ritmul de creștere înregistrat în ianuarie.

Riscul care ar putea periclita această revenire este populismul, consideră ministrul Finanțelor care întărește ideea repetată în ultimul timp, cum că România are potențialul de a reveni economic.

”În trimestrul 2 din 2020 vedem o scădere abruptă a economiei, e normal pentru că am luat decizia ca oamenii să stea acasă, să susținem companiile, să plătim șomajul tehnic. Revenirea în V se bazează pe structura economică a României. Serviciile și industria sunt cele care au tras cel mai mult economia în jos în trimestrul 2, acolo e problema, o mare parte din economii vine din servicii, industrie, aici trebuie să punem resursele în perioada următoare”, adaugă Cîțu.

Ministrul precizează că dacă în lunile martie și aprilie măsurile au fost de a susține economia, pentru partea a doua a anului Guvernul va trebui să fie atent la direcționarea resurselor.

”Sunt mai multe motive pentru care vedem revenirea în V. Din primul moment s-a răspuns cu politica monetară și fiscală. Al doilea motiv pentru creșterea economică în V e că în alte crize era urmarea unor falimente foarte mari, aici e vorba de înghețarea capacității de producție, la companii au rămas resurse care pot fi utilizate.”, adaugă Cîțu.

Acesta adaugă faptul că în alte crize, investițiile private erau afectate, iar în actualul context Guvernul vine cu investiții atât în planul public, cât și în cel privat.

”Producție în România a unor lucruri pe care le importam e o soluție pe termen scurt si va ajuta economia. Zonele afectate în criză nu au contribuții foarte mari la PIB, nu avem șoc negativ asupra economiei foarte mare și nu avem nevoie de foarte mulți bani de la buget să susținem aceste sectoare”, declară Cîțu.

Sursa foto: Agerpres Foto

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri