Industria fondurilor de investitii a acordat Societatiii de Investitii Financiare Oltenia, SIF 5, premiul pentru cel mai mare pret de inchidere din 2006 si cea mai mare valoare unitara a activului net, la ceremonia de decernare a premiilor UNOPC.

SIF Oltenia a incheiat anul 2006 cu o valoare unitara a activului net (VUAN) de 3,34 lei. Ultima cotatie a SIF Oltenia a fost de 3,53 lei pe titlu, potrivit NewsIn.Cea mai buna performanta din intreaga industrie a fondurilor deschide de investitii (FDI), de 31,2%, a fost obtinuta de BT Invest.

Cel mai bun randament in cadrul FDI de obligatiuni a fost de 12,5%, inregistrat de Orizont, fond administrat de Certinvest. La categoria fondurile mutuale de actiuni, cel mai bun randament, de 29,5% a revenit FDI Active Dinamic, administrat de SAI Swiss Capital Asset Management SA.

Categoria fondurilor monterare a fost castigata de FDI Simfonia 1, care avea la sfarsitul anului 2006 un randament de 5,9%, fondul fiind administrat de SG Asset Management.

La categoria fondurilor diversificate, cel mai bun randament, de 18,6% a fost obtinut de FDI Transilvania, fond administrat de Globinvest.